ZAISTA, KAŽEM VAM…

prilog: fra Ivica Vrbić, misionar u Boliviji

Ovih dana imamo povećan broj onih koji traže našu pomoć u lijekovima i hrani. Kišna sezona ionako je obilježena manjkom posla, a kad se sve spoji s pandemijom onda je situacija još teža.

Na žalost, primjećujemo dosta psihijatrijskih bolesti, pogotovo kod mladih te kroničnih bolesti, i razni tumori i kod mladih i kod starijih. Tu su svakako i oboljeli od covida, troškovi nalaza i lijekova.

Velika većina bolesnika nema niti dostatno za život, a kamo li za lijekove i liječenje. Na žalost koji puta trebamo uskočiti i s pomoći obiteljima za kupnju lijesa.

Niša od ovih silnih dijela ne bi bilo moguće bez Božje providnosti koja nam se očituje preko naših vrijednih dobročinitelja! U našim ste svakodnevnim molitvama. Božji blagoslov bio uvijek s vama! Hvala od srca!

“Tada će kralj reći onima sebi zdesna: `Dođite, blagoslovljeni Oca mojega! Primite u baštinu Kraljevstvo pripravljeno za vas od postanka svijeta! Jer ogladnjeh i dadoste mi jesti; ožednjeh i napojiste me; stranac bijah i primiste me; gol i zaogrnuste me; oboljeh i pohodiste me; u tamnici bijah i dođoste k meni.`

“Tada će mu pravednici odgovoriti: `Gospodine, kada te to vidjesmo gladna i nahranismo te; ili žedna i napojismo te? Kada te vidjesmo kao stranca i primismo; ili gola i zaogrnusmo te. Kada te vidjesmo bolesna ili u tamnici i dođosmo k tebi?`

A kralj će im odgovoriti: `Zaista, kažem vam, što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste!` (Mt 25,34-40)”

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments