HVALA ZA DOBRA DJELA

Zavičajni klub “Brođani” u predblagdansko vrijeme primio najljepše darove –  pisma zahvale za pomoć upućenu poplavljenim područjima

tekst i foto: Sonja Breljak
024Berlin/ Zavičajni klub “Brođani” Berlin e.V. je netom prošle subote organizirao božićni susret, proslavu za svoje članove, u prostoriji kluba, u Marienfelder Allee, Marienfeld. Lijep susret. Berlinski “Brođani”  nisu ne znam kako brojna udruga, ali su srdačni, vrlo aktivni, fleksibilni i ljudi od akcije.

Lijepo da se našlo vremena u predbožnićne dane sjesti zajedno, progovoriti koju, našaliti se, popričati  o radu  i planovima ovog humanitarnog udruženja kojeg vodi predsjednik Ivan Bitunjac.

Vrlo aktivna dopredsjednica udruženja, Elizabeta Kopić je tijekom večeri izvijestila nazočno članstvo o humanitarnim akcijama poduzetim u 2014. godini. Brođani su u humanitarne svrhe u 2014. godini, uputili preko osam tisuća eura. Najveći dio tih sredstava upućen je potrebnima na poplavljenim područjima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Pored toga, Brođani su u dva navrata pomogli i rad Hrvatske nastave u Berlinu. Za pomoć djeci, učiteljima i Školi upravo su kao dar i zahvalnost na nedavnoj školskoj božićnoj priredbi primili sliku oslikanu rukom jedne učenice.

Iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine stigla su i pisma zahvale za dobra djela.

U pismu pristiglom iz, poplavom teško pogođenog, Rajeva Sela, kojeg potpisuje Marko Mikić, župnik i dekan župe svetog Ilije Proroka, stoji: –U ime obitelji koje su u potrebi iz svima nama poznatih razloga a koje ste nesebično darivali u ovom svetom vremenu došašća, kao i u osobno, želim vam od srca zahvaliti na kršćanskoj gesti ljubavi i dobrote koju ste iskazali u povijanju rana posljedica stravične poplave  koja je na žalost pogodila ovaj nam već siromašan dio drage nam domovine te nanijela toliku duhovnu, demografsku, materijalnu i svaku drugu štetu. Oporavak i povratak je mukotrpan i spor ali vjerom u Božju providnost i dobrotu tolike braće i sestara koji su nam pomogli i koji još uvijek nesebično toliko dobra čine, nadamo se u bolje sutra, u ljepšu, sretniju i sigurniju budućnost ovoga dijela drage nam Slavonije. Novac kojeg ste uplatili na račun župe sam podigao te u kunskoj protuvrijednosti, kako ste već dali prijedlog, uručio navedenim obiteljima. Svaki dar u ovom teškom vremenu im dobro dođe, još više osjećaj da nisu sami i zaboravljeni. Neka vas Gospodin zato nagradi i obdari nesebičnim darovima svoga nebeskog blagoslova, Vas i sve članove Vašeg kluba “Brođani” u Berlinu.  Želim Vam sretne i blagoslovljene božićne blagdane te mirnu, uspješnu i sretnu nadolazeću , novu 2015. godinu. 

U drugom pak pismu odaslanom iz Bosanskog Šamca, predsjednik Mjesne zajednice Donji Hasić, diplom ing. Mijo Brandić, između ostalog piše: U …borbi za spašavanje ljudskih života, zbrinjavanje starijih osoba te socijalno ugroženijih osoba, osjetili smo Vašu ruku prijateljstva za naše sumještane. U ovim za nas teškim danima, u borbi sa prirodnom katastrofom, osjetili smo Vašom gestom i darivanjem  novčanih sredstava, poruku: Ne bojte se i mi smo sa Vama!  U ime svih sumještana naše Mjesne zajednice te svoje osobno ime, upućujemo zahvalnost na Vašoj, prije svega ljudskoj potpori, riječim utjehe te iskazanoj  financijskoj potpori u iznosu od 3000 eura. Navedena sredstava su u vaše ime upućena stradalima u ovoj vodenoj stihiji, našim sumještanima. U njihovo osobno ime te u ime MZ Donji Hasić, upućujemo najtoplije riječi zahvale jer ova darovana sredstva će potpomoći sanaciji njihovih domova te ubrzati i stvoriti uvjete za povratak u obnovljene stambene prostore. Hvala Vam za svu radost koju smo osjetili u ovim teškim trenucima, zahvaljujemo za iskazano prijateljstvo …

Zapljeskali “Brođani”. Sretni i zadovoljni. Toplo im oko  srca od toplih, dragih riječi zahvalnosti.

Hvala Ti Bože da postoji humanost i udruženja kojima je pomoć potrebnima jedini motiv i cilj a sasvim jednostavno i skromno a vrijedno i veliko, toplo hvala, najljepši božićni dar.

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments