MALI UMJETNICI VELIKIH DJELA

prilog: Tina Stojanović

Ankica Karačić je internacionalno priznata slikarica i dobitnica brojnih nagrada i priznanja, a Ante Karačić, također priznati umjetnik, oblikuje drvene objekte i metalne skulpture. Oboje priređuju godišnje do desetak izložbi.

Na naše veliko zadovoljstvo nedavno su bili  naši gosti, odnosno posjetili su Udrugu Vukovarski leptirići.

Kao slikarica iz Iserlohna (Njemačka) u početku je slikala na svili, a onda je napravila ciklus akvarela s motivima klauna s kojima je postala prepoznata kao izvanredna umjetnica. U Njemačkoj je primljena u Udruženja likovnih umjetnika Ruhrgebit ( Bundesverband, Bildeneder Künstlerinnen und Künstler-Bezirksverband Ruhrgebit e.V.).

Ankica i Ante Karačić poznati su i po jedinstvenom međunarodnom likovnom natječaju za djecu hrvatske nastave u dijaspori, projekt koji su sami osmislili. Najbolje radove odabire stručni žiri u sastavu g. Reinhard Veit (direktor Umjetničke škole), g. Reiner Danne ( direktor Gradske galerije Iserlohn) i gđa Cirnelija Merkel ( redaktorica iserlohnskih novina IKZ).

Ove godine Udruga je također sudjelovala na spomenutom natječaju, a nakon toga  organizirali smo malu internu izložbu, zbog epidemioloških mjera. Zatim su naši gosti, u našem poludnevnom boravku, održali radionicu na kojoj smo se upoznali s različitim crtačkim tehnikama, lijepo se družili i naučili nešto novo.

Hvala na dolasku i druženju. Drago nam je da su baš posjetili nas.

Veselimo se sljedećem susretu i nekim novim druženjima!

5 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments