OSNOVAN UZOR

Osnovana Udruga za održivi razv0j i moderne tehnologije

Zagreb/ Krajem studenog (točnije, 30.11.) je u Zagrebu, u ulici Kneza Mutimira 5, održana Osnivačka skupština „Udruge za Održivi razvoj i moderne tehnologije“ – UZOR.

Odluku o osnvanju Udruge za održivi razvoj i modernee tehnologije – UZOR jednoglasno su donijeli osnivači Udruge: Zorica Gregurić, Slobodan Vlašić, Stipo Pilić, Stjepan Medić i Dražen Katić.

Dražen Katić je govorio o Održivom razvoju kao neophodnoj komponenti u evoluciji čovjeka, o očuvanju prirode te o modernom zelenom- tehnološkom razvoju. Pomenuo je tri komponente održivog razvoja: ekonomsku, ekološku i socijalnu te naglasio da uspjeh održivog razvoja ovisi o postignutoj ravnoteži između pomenutih 3 komponente. Naglasio je važnost Međugeneracijske solidarnosti, kao glavnog postulata Održivog razvoja.

Ovom prigodom, usvojen je i Statut Udruge.

Potom je 14.12.2021 u Zagrebu na adresi Gjure Szaba 4, održana Izvanredna skupština „Udruge za Održivi razvoj i moderne tehnologije“ (UZOR).

Izvanredna skpština UZORa izabrala je tijela Udruge.

Za predsjednika udruge izabran je Dipl.-Ing. Dražen Katić, mr.sc. Za tajnika udruge izabran je dipl.oec. Slobodan Vlašić.

U Upravni odbor UZORa izabrani su: Dipl.-Ing. Dražen Katić, mr.sc., Dipl.oec. Slobodan Vlašić, Dipl.ing. Božena Korica, Ing. Goran Vokić, Ing. Danijel Marin, poduzetnik Anto Bilić (likvidator Udruge) i poduzetnik Leonardo Jolić.

Sva tijela Udruge su izabrana u skladu sa Statutom udruge i to na dvije godine.

Usvojen je potom prijedlog Programa rada Udruge UZOR za ovu i sljedeću godinu jednoglasno. Pored toga također je usvojen i Prijedlog financijskog plana za 2021 / 2022 te Prijedlog Marketing plana za 2021 / 2022.

S obzirom na gore navedene i usvojene prijedloge, s obzirom na potrebe rada i aktivnosti udruge Izvanredna skupština je donijela odluku o osnivanju: Tima za izradu projekata, Marketinškog tima i Jurističkog tima.

Odlukom Izborne skupštine Udruge UZOR ove godine osnivaju se sljedeće podružnice Udruge UZOR i to:

1. Podružnica Udruge UZOR u Njemačkoj u gradu Stuttgartu (voditelji: Ing. Goran Vokić i Krešo Talanga).
2. Podružnica Udruge UZOR u Italiji u gradu Milanu (voditeljica: Dipl. Ing. Božena Korica).
3. Podružnica udruge UZOR u BiH u gradu Nova Bila (voditelj: Anto Bilić).

Iznijeti su prijedlozi o osnivanju još 7 podružnica u prvoj polovici 2022. godine i to u:

Vojvodini, Republici Crnoj Gori, Australiji, Argentini, USA, Kanadi te ZARu (Južnoafričkoj Republici). Dodatno se planiraju još dvije podružnice u BiH u drugoj polovici 2022. i to jedna sa sjedištem u Hercegovini, a druga sa sjedištem u Bosanskoj Posavini.

Na Izvarednoj skupštini udruge izglasano je pristupanje udruge UZOR njemačkoj projektnoj -mreži sa sjedištem u gradu Stuttgartu pod nazivom „Cities for Mobility

Odlukom izvanredne skupštine za počasne članove Udruge UZOR u 2021. godini imenovani su: Zorica Gregurić, Stjepan Medić i Mate Žgombić.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments