ONLINE PREDSTAVE TEATRA GAVRAN

Izjava za javnost

U ovim teškim pandemijskim vremenima kada i najvjerniji kazališni gledatelji izbjegavaju javna okupljanja, Teatar Gavran je odlučio učiniti besplatno online dostupnim svoje četiri hit-predstave. Reviju otvara 15. siječnja u 10 sati ujutro komedija “Pandorina kutijica” u režiji Roberta Raponje, u interpretaciji Željka Duvnjaka, Ivice Jončića i Mladene Gavran.

Tjedan potom, 22. siječnja u isto vrijeme dostupnom postaje i iznimno popularna monodrama “Hotel Babilon” u režiji Aide Bukvić i u interpretaciji Mladene Gavran. Do sada je ova monodrama imala više od 250 repriznih izvedbi u teatru.

Potom je 29. siječnja na rasporedu groteska “Pacijent doktora Freuda” u režiji Roberta Raponje, a u interpretaciji Peđe Gvozdića, Jakova Gavrana, Ana-Marije Percuić i Katarine Baban, a 5. veljače je ponovno na rasporedu jedna monodrama u interpretaciji Mladene Gavran, riječ je o “Najluđoj predstavi na svijetu” koju je ona sama i režirala. I na koncu: 12. veljače revija završava komedijom “Pandorina kutijica”. Ovaj program realizira se uz potporu Ministarstva kulture i medija RH u sklopu javnog poziva za programe razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe u 2021. godini.

 O Teatru Gavran:

Teatar GAVRAN igra suvremene dinamične predstave u kojima se na prvom mjestu afirmira Glumačko umjeće kao osnov teatarske umjetnosti, tako da na svojim predstavama angažira ponajbolje hrvatske glumce, istaknute redatelje i iskusne suradnike. Nastoji kontinuirano biti nazočan u gradu Zagrebu, ali istodobno doći u svako, pa i najmanje mjesto u Hrvatskoj, ako u njemu postoji želja za kazališnim doživljajem. Povremeno gostuje i na inozemnim scenama: Austrija, Mađarska, Slovenija, Srbija, Slovačka, Belgija, Poljska, Bosna i Hercegovina, Češka. U prosjeku Teatar GAVRAN svake godine izvede jednu premijeru i stotinjak repriza.

U jesen 2002. godine glumica Mladena Gavran i njezin suprug književnik Miro Gavran pokrenuli su Teatar GAVRAN. Prva premijerna izvedba bila im je monokomedija „Hotel Babilon“ , koju je Mladena odigrala više od dvije stotine puta, i za tu interpretaciju bila ovjenčana i značajnim nagradama.

Praizvedba novog intrigantnog teksta Mire Gavrana “Glasnogovornnik” planira se početkom ožujka 2022. godine.

 

Za više informacija obratite se:

 

info@teatar-gavran.hr | 01/2346-068

5 2 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments