ODLAZAK NIJE I ZABORAV

U Berlinu je u 79. godini preminuo Pero Kolobarić, aktivista, volonter, zaljubljenik u folklor i sport, dugogodišnji predsjednik SD Croatia Berlin

U nedjelju 13. veljače je u Berlinu preminuo Pero Kolobarić, voljeni suprug, otac i dida, cijenjeni iseljenik s više od 50 berlinskih godina, poznati sportski aktivista, dugogodišnji član i predsjednik SD Croatia Berlin.

Ispraćaj će biti u crkvi St. Sebastian u srijedu 16.02.2022. u 16.00 sati.  Sprovod će biti u Slavonskom Brodu.

Toplu sućut izražavamo obitelji i svima koji žaluju.

Pero Kolobarić je rođen 14.02.1943. godine u mjestu Donji Višnjik, kod Dervente, u Bosni i Hercegovini. U Berlinu je proveo 54 godine. A preminuo je samo dan prije svog  79. rođendana.

Pero Kolobarić je jedan od osnivača SD Croatia Berlin. Bio je Croatijim igrač, dopredsjednik, predsjednik i počasni predsjednik, višestruko nagrađivan, ugledan i priznat, omiljen u društvu. Bio je član i drugih udruženja, aktivan u HKM Berlin, u folkloru, član i sponzor Zavičajnog kluba Brođani Berlin i član Hrvatskog kulturnog društva Vladimir Fran Mažuranić.

-Peru Kolobarića sam upoznala u Berlinu 1969. godine, igrao je u parku nogomet s mojim sinovima. Bio je član a i sponzor  “Brođana”. Moj suprug Vlado i Pero su se poznavali još iz Slavonskog broda, obojica su po zanimanju električari. Pero je jako volio igrati kola i na našim zabavama je uvijek bio i igrao punim srcem, sjeća se Elizabeta Kopić, Brođanka, dugogodišnja dopredsjenica Zavičajnog kluba Brođani Berlin.

Ja sam Peru upoznao tamo negdje 1973./74. godine još dok se nogometni klub zvao NK Hajduk. Od tada smo uvijek zajedno bili. NK Hajduk je na godišnjoj skupštini 14. siječnja 1989. godine promijenio ime u SD Croatia Berlin. On je bio prvi predsjednik a ja tajnik i od tada smo skoro sve zajedno rješavali, sve do ulaska SD Croatia u Treću regionalnu ligu Njemačke. Kad je god “zaškripalo” u klubu on je bio taj oko kojega bi se mi stari okupili i preuzimali obaveze i odgovornost oko Croatije… Pero je bio pošten i dobar čovjek, u njega se uvijek moglo pouzdati, kad da riječ znalo se da će se toga držati, prisjetio se Željko Cerić, dugogodišnji tajnik CD Croatia, danas povratnik u rodne slavonske Lužane.

Kažu da čovjek i nakon fizičkog odlaska živi onoliko dugo koliko ga se sjećaju oni koji ostaju. Pero Kolobarić ispunja sjećanja i uspomene brojnih iseljenika u Berlinu, tragovi i sjećanja na njegov lik i djelo, imaju širinu i dubinu kako u obitelji tako i u brojnim sportskim dostignućima i starijih i mlađih generacijama SD Croatia Berlin  kojima je svojim entuzijazmom prenosio ljubav prema sportu, glazbi, folkloru, zajedništvu, vjeri  i porijeklu.

Počivao u miru Božjemu!

 

 

 

5 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Hrid Langdorf
Hrid Langdorf
2 years ago

Pero Kolobarić!
Ljudina!
Malo je takvih!
RIP!