PREDAVANJE O SVETOM JERONIMU DALMATINCU

Hrvatsko kulturno društvo Vladimir Fran Mažuranić organizira predavanje o svetom Jeronimu koje će održati predsjednik Društva Stjepan Škorić.

Berlin/ “Sveti Jeronim Dalmatinac. Od prijevoda Biblije do nastanka mita o jerolimskoj glagoljici”, naslov je predavanja kojeg organizira Hrvatsko kulturno društvo Vladimir Fran Mažuranić u petak, 29.04.2022. godine s početkom u 19 sati u prostorijama Hrvatske katoličke misije Berlin na adresi: Feldstr. 4. 13355 Berlin.

Predavanje će održati Stjepan Škorić, magistar egzaktnih znanosti, tehnike i kroatistike, predsjednik HKD V.F. Mažuranić. Večer će glazbeno upotpuniti klapa Poverello.

Godine 2020. navršila se 1600. obljetnica smrti u našem narodu štovanog sv. Jere, Jeronima, Jerolima. Ovaj crkveni otac, pustinjak i erudit zauzima istaknuto mjesto među učenima i svecima u našoj povijesti i tradiciji.
Saznajte: 
Zašto je sv. Jeronim značaajan ne samo za prijevod Biblije s hebrejskog i grčkog na latinski jezik nego i za očuvanje hrvatske kulture  i jezika kroz stoljeća?
Zašto je jednom zgodom zavapio da mu Bog oprosti jer je Dalmatinac?
Koliko ima istine u mitu da je sv. Jere Hrvatima donio glagoljicu i što nam danas on predstavlja?”, stoji u obavijesti HKD V.F. Mažuranić o predstojećem predavanju, koja završava riječima:

“Radujemo se vašem dolasku kako bismo uz prateći nastup berlinske klape Poverello, uz srdele, masline i vino uveličali ovo naše druženje!”

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments