S UČENJEM STRANIH JEZIKA U EUROPU

 

 

 

Split/ Prema obavjesti pristigloj od  organizatora doogađaja i pisanju splitskog dnevnika Slobodna Dalmacija, u prostorijama Hrvatske odvjetničke komore u Splitu je 6. svibnja,  održana konferencija na temu “S učenjem stranih jezika u Europu“. Konferencija je održana na inicijativu Hrvatsko-njemačkog društva Split odnosno njihove Škole njemačkog jezika “Delfin” u suradnji s Centrom za strane jezike, Privatnom jezičnom gimnazijom “Pitagora”, I. Gimnazijom, Hrvatsko-francuskom udrugom Alliance Francaise de Split, Hrvatsko-taljanskom udrugom Dante Alghieri i Hrvatskom kulturnom zajednicom Wiesbaden.
Ovoj inicijativi su se pridružili i: Škola stranih jezika “Jantar”, Škola “Tweety” – Kaštel Lukšić, i Škola stranih jezika “Pappagallo”.
Kao gošća, na Konferenciji je sudjelovala predsjednica Gradskog vijeća Charlottenburg-Wilmesdorf von Berlin gospođa dr. Marianne Suhr.
Razmatrani su oblici uske suradnje među školama stranih jezika kao i mogućnost organiziranja škola u obliku klastera za promicanje učenja stranih jezika u Splitsko-dalmatinskoj županiji.
Učenici raznih škola u okviru ove inicijative su 8.svibnja na Rivi održali svoj performans.
U okviru performansa organiziran je kviz pod naslovom “Poznajete li Europsku uniju?”. BON za besplatno pohađanje jednog tečaja u Školi njemačkog jezika “Delfin” Hrvatsko-njemačkog društva Split, dobio je JOSIP MUNITIĆ (OŠ Dobri) i BON za pohađanje besplatnog tečaja jezika u Centru za strane jezike Split dobio je VIKTOR STRMO (OŠ Manuš) …piše Slobodna Dalmacija od 9. svibnja, a mi dodajemo …hvale vrijedna i zanimljiva inicijativa a i primjer lijepe suradnje domovinskih udruženja s onima iz iseljeništva.

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
12 years ago

Svaka čast incijatorima

I sam sam tog mišljenja da je to…hvale vrijedna i zanimljiva inicijativa a i primjer lijepe suradnje domovinskih udruženja s onima iz iseljeništva.

Uz Hrvatski materinski vladanje i sa nekoliko stranih jezika su nam dodatna bogatstva u smislu suradnje i komunikacije s prijateljima i patnerima drugih nacija.