IVO POGORELIĆ U BERLINU

Naš slavni pijanist svira u srijedu u berlinskoj Filharmoniji.

foto: Wikipedija

Berlin/ Hrvatski pijanist svjetskoga renomea, Ivo Pogorelić, svira u srijedu, 08. veljače u berlinskoj Filharmoniji. Koncert koji počinje u 20 sati je svojevrsni nadomjestak koncertima Ive Pogorelića koji su otkazani u Berlinu 2020. i 2021., u vrijeme epidemioloških mjera pa su i ulaznice kupljene u to vrijeme važeće i za ovaj koncert.

Ivo Pogorelić, ili Pogorelich, kako piše organizator Konzert Direktion Hans Adler, će pred njemačkom publikom svirati  djela Chopina: Polonaise-Fantaisie As-Dur op. 61, Sonate Nr. 3 h-moll op. 58, Fantasie f-moll op. 49, Berceuse Des-Dur op. 57 i  Barcarolle Fis-Dur op. 60

Gdje god i kad god nastupi, njegove interpretacije od kojih zastaje dah potvrđuju originalnost njegova talenta i intelekta. Uspoređujući Ivu Pogorelića s Horowitzom, The New York Times je napisao: “Svaku je notu svirao precizno, s takvim osjećajem, s toliko izražaja. Bio je cijeli orkestar. Svirao je kao da je 200 godina ispred svog vremena.” Predan tom duhu, Ivo Pogorelić danas se smatra pjesnikom zvuka i uživa status koji mnogi smatraju legendarnim.

Nakon trijumfalnog debitantskog recitala u njujorškom Carnegie Hallu 1981., Ivo Pogorelić zablistao je senzacionalnim nastupima u najvažnijim koncertnim dvoranama u SAD-u i na četiri kontinenta. Pozivi izuzetnih orkestara poput Berlinske i Bečke filharmonije, svih značajnijih londonskih orkestara, simfonijskih orkestara Chicaga, Bostona, Philadelphije i Los Angelesa, Newyorške filharmonije i mnogih drugih poznatih orkestara odveli su Ivu Pogorelića u svjetske glazbene metropole.”, stoji na stranici Konzert Direktion Hans Adler gdje se mogu i rezervirati ulaznice za koncert Ive Pogorelića u Berlinu.

 

5 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments