NATJEČAJ KOJI JE NADIŠAO SAM SEBE

Likovna izložba dječjih radova na temu “DRVO/ mudrost – znanje – križ – stablo“ predstavljena i za vrijeme folklorne smotre u Karlovcu.

prilog: Aleksandra Škrtić i Aleksandra Slaćanin

Iserlohn-Karlovac/ Kad je nešto dobro i vrijedno, pronađe i put predstaviti se i trajati. Tako je i izložba dječjih likovnih radova s međunarodnog natječaja, u organizaciji Ante i Ankice Karačić iz Iserlohna, a na temu “DRVO/ mudrost – znanje – križ – stablo“ pronašla novi put, te se iz karlovačke OŠ Dubovac, “preselila”na  47. smotru dječjeg folklora Karlovačke županije održane 23. travnja 2023. godine u Domu HV „Zrinski“ u Karlovcu.

Ukratko, ovu smotru je utemeljila Zajednica organizacija amaterskih kulturnih djelatnosti Karlovac, a posljednjih dvadesetak godina organizira je u partnerstvu sa Zajednicom amaterskih kulturno umjetničkih djelatnosti Karlovačke županije. Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Grada Karlovca i Karlovačke županije. S prikazom dječjih igara, pjesama i plesova svog zavičaja, publici se predstavilo 400 malih folkloraša iz 15 KUD-ova…

Eto, likovni radovi naše djece iz cijeloga svijeta, bili su dostupni oku karlovačke javnosti na, prema riječima, organizatora, “jednoj od najmasovnijih manifestacija koja  zauzima važno mjesto na županijskoj sceni kulturnog amaterizma.”

“Izložba je bila postavljena u predvorju dvorane, publika je na dolasku i odlasku imala prigodu pogledati dječje radove. Svi su bili oduševljeni i s pažnjom su pogledali izložbu. Iskrene čestitke na ideji koja se uspješno provodi niz godina”, riječi su organizatora folklorne smotre u Karlovcu.

Čestitke upućujemo organizatorima karlovačke izložbe kao i folklorne smotre a posebno našim dragim, vrijednim i upornim umjetnicima, Iločanima iz Iserlohna, Anti i Ankici Karačić koji godinama rade na kontinuitetu, kvaliteti i masovnosti likovnog natječaja koji je po svemu nadišao sam sebe, te postao poseban most suradnje i prijateljstva učenika, učitelja i škola iz više gradova, država i kontinenata.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments