ZAJEDNO U RAZNOLIKOSTI

Hrvatska kulturna zajednica/Ogranak Matice hrvatske u Wiesbadenu sudjelovala na Međunarodnom ljetnom festivalu u Wiesbadenu.

prilog: Ivica Košak

Wiesbaden je grad šarolik i kozmopolitski – a to je postalo dojmljivo u subotu, 1. srpnja. 2023. godine na centralnom trgu glavnoga grada pokrajine Hessen.

I ove je  godine Ured za useljeništvo i integraciju u suradnji sa Savjetovalištem za strance te s brojnim institucijama i udrugama organizirao sada već 46. Međunarodni ljetni festival. Vjerni motu Uživajmo u različitosti zajedno, svi su pozvani da uživaju u kulinarskoj i folklornoj ponudi te iskuse kulturnu raznolikost i kozmopolitizam Wiesbadena.

Hrvatska kulturna zajednice / Ogranka Matice hrvatske tradicionalno je prisuta kao aktivni učesnik ovog festivala. Članovi folklorne grupe (mladih) nastupili su na pozornici sa spletom narodnih plesova, grupa starijih folkloraše održala je štand s ponudom hrvatskih slastica i specijaliteta.

Kao praznik susreta, Međunarodni ljetni festival je etablirana manifestacija koja se održava već desetljećima i izražava otvorenost i različitost grada  Wiesbadena. Uz bogatu kulinarsku ponudu i informativne štandove brojnih organizacija, klubova i inicijativa na temu različitosti, posjetitelji su imali priliku doživjeti ugodan i raznovrstan dan – naravno i uz ponudu za najmlađe poput oslikavanja lica. Izveden je  i raznovrstan scenski program ispred gradske vijećnice.

Prisutnima su se obratili Gerhard Obermayr novi čelnik gradskog vijeća i gradonačelnik Gert-Uwe Mende. Prisutne su pozdravili i predsjednik savjetodavnog odbora za strance Ibrahim Kizilgöz te Milena Löbcke, koja je toga dana službeno imenovana na dužnost i zadužena je za integraciju.

Ured za useljeništvo i integraciju i brojni suradnici grada Wiesbadena tijekom cijelog dana su informirali o svojim ponudama i projektima. Tu je, među ostalim, bila hitna stambena pomoć, Caritasova služba za migracije, Agencija za zapošljavanje, obrazovna ustanova Spiegelbild i još mnogo toga. Ove godine predstavio se i Gradski kadrovski ured se svojim štandom, tu je bila prilika da iz prve ruke dozna o mogućnostima karijere u gradskoj upravi.

Bila je to prilika za upoznati inspirativnu raznolikost i kozmopolitski karakter glavnog grada pokrajine Hessen i da se uživa u raznolikom i ugodnom danu.

5 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments