OPERNI PJEVAČI IZ CIJELOGA SVIJETA U VARAŽDINU

Hrvatska operna akademija prvi je ljetni edukativni program za glazbenike u Hrvatskoj koji na jednom mjestu okuplja operne pjevače iz cijelog svijeta, a održava se od 25. srpnja do 13. kolovoza u Varaždinu.

Priopćenje za medije/ Hrvatska operna akademija/ Klara Kovačević

Hrvatska operna akademija uz suorganizaciju Koncertnog ureda Varaždin i Hrvatskog nacionalnog kazališta u Varaždinu predstavlja ljetni edukativni program za glazbenike, primarno operne pjevače.

Kroz tri tjedna intenzivnog programa, akademija pruža nezaboravno iskustvo internacionalnim sudionicima, ali i Varaždincima koji će imati priliku pogledati operne izvedbe.

Partner programa ove godine je i Gradski muzej Varaždin, smješten u povijesnoj Palači Herzer, gdje se održava dio glazbenih proba. Projekt je pod pokroviteljstvom grada Varaždina.

Akademiju je prošle godine osnovao David Oštrek, renomirani operni pjevač i solist Berlinske državne opere, originalno s naših krajeva.

“Hrvatska operna akademija za cilj ima postati glavno odredište za mlade operne umjetnike iz cijelog svijeta. Sa sjedištem u našem prekrasnom i povijesnom gradu Varaždinu, posvećeni smo poticanju nove generacije opernih talenata i pružanju poticajnog i inspirativnog okruženja za umjetnike da rastu i razvijaju svoje vještine.” Kaže David.

Program akademije nudi sveobuhvatnu obuku u svim aspektima operne izvedbe, od glasa i glume do mentorstva u karijeri. Mentori koje angažira Akademija su iskusni operni profesionalci svjetske klase, a studentima pružaju personalizirano mentorstvo i vodstvo kako bi svaki od njih ostvario svoj puni potencijal. Ove godine Akademija okuplja sudionike iz SAD-a, Meksika, Kanade, Kazahstana, Južne Koreje, Austrije, Grčke, Španjolske i drugih zemalja.

Za Varaždince i građane okolnih područja, akademija predstavlja jedinstvenu priliku da uživaju u izvanrednoj izvedbi barokne opere “Didona i Eneja” Henryja Purcella, koja će biti izvedena u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu, 12. i 13. Kolovoza.

Ulogu ulogu dirigenta preuzima Darijan Ivezić, uz Raymonda Mazzona kao asistenta, a direkcija scene pod budnim je okom Tara Morikawe. Mentori za operu su slovenski bariton Jaka Mihelač i domaće sopranistice Tamara Ivaniš i Jelena Stefanić koji grade internacionalno renomirane karijere, a u produkciji sudjeluju i Varaždinski komorni orkestar i zbor Via.

Karte za premijeru i još dvije operne produkcije dostupne su za kupovinu preko web stranica Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu.

 

 

 

Kontakt za medije

Klara Kovačević

Hrvatska operna akademija

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments