OČUVANJE I ZAŠTITA MORA I VODA

U tijeku je Međunarodni likovni natječaja Iserlohn-Essen-Zagreb 2024.

Iserlohn/ Naši umjetnici, Ankica i Ante Karačić, organizatori su tradicionalnog međunarodnog likovnog natječaja za hrvatske osnovnoškolce. Evo netom raspisanog likovnog natječaja za 2024. godinu, na temu: “OČUVANJE I ZAŠTITA MORA I VODA”.

“S ciljem osvještavanja šire društvene zajednice o utjecaju klimatskih promjena u kombinaciji s drugim pogubnim ljudskim aktivnostima na Jadransko more i vode općenito, a u kontekstu UN-ovog desetljeća oceanske znanosti za održivi razvoj 2021. – 2030. (oceansko desetljeće), te EU misije “Restore our Ocean and Waters” („Obnovimo naše oceane i vode”) koja ima za cilj zaštititi i obnoviti zdravlje naših oceana i voda kroz različite aktivnosti (istraživanje i inovacije, angažman građana i opismenjavanja na temu oceana),

raspisuje se međunarodni likovni natjecaj Iserlohn-Essen-Zagreb 2024. za djecu Hrvata u iseljeništvu i djecu iz Hrvatske u dobi od 1. do 4. i od 5. do 8. razreda osnovne škole.

-Izložba učeničkih radova održat će se u Njemačkoj i Hrvatskoj pod pokroviteljstvom Instituta Ruđer Bošković, Zavoda za istraživanje mora i okoliša, Zagreb, a u suradnji s internetskim portalom Hrvatski Glas Berlin, Maticom hrvatskom za Ruhrsko područje i Hrvatskom maticom iseljenika.

-Proglašenje nagrađenih likovnih radova bit će u Gradskoj galeriji Iserlohn do kraja ožujka 2024. godine, i na Institutu Ruđer Bošković u Zagrebu do kraja travnja 2024. godine.

-Nagrađuju se radovi u kategoriji od 1. do 4. i od 5. do 8. razreda osnovne škole.

-TEHNIKA: kombinirana tehnika, kplaz, tuš, flomaster…..

-ROK PRIJAVE: kraj veljače 2024. godine

-Svaki rad na poleđini mora imati sljedeće podatke:
-ime i prezime
-razred
-država, adresa i naziv škole
-e-adresa
-ime i prezime mentora
-podaci na poleđini trebaju biti ispisani velikim tiskanim slovima
-Radovi se šalju na adresu:
Ankica i Ante Karačić
58640 ISERLOHN
Stormstr.3
Njemačka
a.karacic@gmx.de

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments