IZVRSNA PREZENTACIJU UOČI SAJMA

Uvjerljiva i upečatljiva promotivno-gastronomska prezentacija Hrvatske uoči održavanja Internacionale turističke burze u Berlinu.

prilog: HGB

Berlin/ITB Berlin 2024. održat će se od utorka do četvrtka, od 5. do 7. ožujka. ITB Berlin je vodeći sajam za globalnu industriju putovanja od 1966. godine. Kao i prije, međunarodno poznati ITB Berlinski kongres održavat će se paralelno sa sajmom i uživo u berlinskom izložbenom centru.

Ovogodišnji moto Sajma je “Pioniri tranzicije u putovanjima i turizmu. Zajedno.” vrhunski govornici iz gospodarstva, znanosti i politike raspravljaju o izazovima industrije sadašnjosti i budućnosti na 4 pozornice s ukupno 17 tematskih zapisa pred publikom od više od 24.000 gostiju. Na sajmu ITB Berlin 2023 oko 5.500 izlagača iz 161 zemlje predstavilo je svoje proizvode i usluge pred više od 90.000 posjetitelja.

Hrvatska je redovit sudionik Turističke burze u Berlinu. Kao uvod u prezentaciju na sajmu, sinoć je u Veleposlanstvu Republike Hrvatske, u organizaciji Hrvatske centrale za turizam koju vodi Romeo Draghicchio, priređeno druženje i gastronomsko-glazbeno predstavljanje za novinare, partnere, prijatelje, poslovne suradnike, goste.

Prigodnim govorima, uz domaćina večeri Romea Draghiccihioa, nazočne je pozdravio veleposlanik Republike Hrvatske Gordan Bakota, potom Kristjan Staničić, predsjednik Turističke zajednice Republike Hrvatske, te na koncu i Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta Republike Hrvatske. Istaknuli su, u godini održavanja Europskog prvenstva u nogometnu, i veliku povezanost sporta i turizma u Hrvatskoj, kao i velika očekivanja u obje oblasti, isto tako i izvrsne odnose između Hrvatske i Njemačke u oblasti turizma. “Dođite u Hrvatsku”, tim je riječima kratki pozdrav nazočnima, završio veleposlanik Gordan Bakota.

Ministrica turizma Nikolina Brnjac i predstavnici turističke zajednice RH, tijekom jučerašnjeg dana imali su i sastanak s Deutscher Reiseverband. Na inicijativu ove krovne njemačke udruge za turizam ministrica Brnjac je prezentirala hrvatsku reformu upravljanja razvojem turizma s posebnim fokusom na Zakon o turizmu.

Večeri je između ostalih, nazočio i trener Union Berlin, Nenad Bjelica sa suprugom.

Prigodnu gastronomsku ponudu priredio je Dominik Matokanović, šef kuhinje poznatog berlinskog restorana Tante Fichte koji tradicionalna domaća jela pretvara u prave, gurmanske, vrhunske, gastronomske specijalitete.

Sve u svemu, bio je to nedvojbeno, vrlo uvjerljiv i upečatljiv poziv na Turističku burzu koja svoja vrata otvara danas.

Zemlja partner ovogodišnje Internacionale turističke burze (ITB) je Oman.

5 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments