PREZENTIRANA NOVA ZRAČNA POVEZANOST BERLINA I ZAGREBA

Croatia Airlines, Hrvatska turistička zajednica Zagreb i Flughafen Berlin Brandenburg održali su zajedničku prezentaciju povodom uvođenja nove izravne zrakoplovne linije Zagreb – Berlin.

Berlin/ U Veleposlanstvu Republike Hrvatske su predstavnici Croatia Airlines, Hrvatske turističke zajednice Zagreb i Flughafen Berlin Brandenburg održali zajedničku prezentaciju povodom uvođenja nove izravne zrakoplovne linije Zagreb – Berlin. Prezentacija je održana pred njemačkim predstavnicima turističkog sektora.

Okupljenima se najprije, u ulozi domaćina, obratio hrvatski veleposlanik Gordan Bakota. Izrazio je zadovoljstvo ostvarenim, te rekao riječi pohvale na račun kako hrvatske, tako i njemačke strane u nastojanju uvesti direktnu zračnu povezanost Zagreba i Berlin. Veleposlanik je israknuo važnost postignutim i u kontekstu skorog Europskog nogometnog prvenstva i s tim u vezi porasta zanimanja za dolazak u Njemačku, u Berlin. Očekuje se, rečeno je, veliki broj hrvatskih navijača, prema nekim procjenama i do 50 tisuća.

Predstavnik Croatia Aurlines za Njemačku Mato Radić je održao prezentaciju i upoznao nazočne s mogućnostima i planovima Croatia Airlines. Mato Radić je najavio i potvrdio uvođenje novih direktnih letova na relaciji Zagreb-Berlin. Na toj relaciji uvode se od svibnja do listopada tri leta tjedno, utorkom, petkom (20:20) i nedjeljom (10:50). Ujedno je najavio i da Croatia Airlines do 2024. do 2026. godine obnavlja svoje kapacitete te nabavlja 15 novih Airbus A220 s motorima nove generacije kojima se smanjuje buka za 50 % i reducira produkcija CO2 za 25%.

Croatia Airlines već više od 35 godina spaja hrvatske gradove s najvažnijim europskim metropolama. Nove linije prema Berlinu dio su strategije širenja međunarodne mreže letova, a Croatia Airlines je zadnji puta imala izravne letove za Berlin iz Zagreba krajem 1990-ih. Sada ih ponovo uvodi zbog potražnje, ali i dobre suradnje s njemačkim i hrvatskim partnerima. Ukoliko se letovi na relaciji Zagreb-Berlin pokažu ekonomski opravdani i kapaciteti popunjeni, razmišljat će se i o uvođenju redovitih direktnih letova tijekom cijele godine”, rekao je između ostalog Mato Radić, menadžer Croatia Airlines za centalnu Europu.

Zadovoljstvo zbog uvođenja direktne zračne linije na relaciji Zagreb-Berlin izrazio je i predstavnik Flughafen Berlin Brandenburg, Johannes Morman a potom i Oliver Luksic, zastupnik u njemačkom Bundestagu i državni tajnik u Saveznom ministarstvu digitalizacije i prometa koji je istaknuo važnost postignutog u kontekstu produbljenja političke i gospodarske povezanosti između Hrvatske i Njemačke.

O turističkoj ponudi Zagreba, uz vizualnu prezentaciju, govorila je predstavnica Turističke zajednice Zagreb, Ana Vrinjanin. Događaj je moderirala Ivana Šapina.

Svojevrsnom tombolom, izvlačenjem vizit karte nazočnih gostiju, Croatia Airlines je nagradila jednog dobitnika letom za Zagreb za dvoje kao i noćenjem za dvoje u Zagrebu. Ovaj lijepi dar dobio je Jürgen Meisner iz agencije Sofia Reisen koji, prema njegovim riječima, do sada nije bio u Zagrebu. Time je dar Croatia Airlines otišao u prave ruke.

Nakon prezentacije priređena je i večera. Svoju gastronomsku ponudu prezentirao je berlinski Restaurant Boccacelli kojeg vodi Tino Ištvanić. Svi gosti pokazali su zadovoljstvo onim što su na prezentaciji čuli a svakako i okusili. Time je ovaj događaj ispunio svoju svrhu, te se može okarakterizirati riječju – vrlo uspješan.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments