KNJIŽEVNA NAGRADA LIDIJI BUTKOVIĆ IZ ZAGREBA

DODJELJENA “KNJIŽEVNA NAGRADA  STJEPAN DŽALTO” HRVATSKE UZDANICE USKOPLJE

Književna nagrada Stjepan Džalto za 2011. godinu pripada priči Nezamislivi cirkus Gospodina K. (kako počinju smrti najvećih), autorice Lidije Butković iz Zagreba.
Prema raspisanome Natječaju za dodjelu književne nagrade Stjepan Džalto, od 27. rujna 2010. godine, a u cilju popularizacije književnoga stvaranja te u počast “uskopaljskome Rabelaisu”, preminulome književniku Stjepanu Džalti, kulturna udruga Hrvatska uzdanica Uskoplje i Prosudbeno povjerenstvo za izbor najboljega književnog rada, nakon u travnju sedam nominiranih i istaknutih ostvaraja, donijelo je   jednoglasnu odluku kojom  “Književna nagrada Stjepan Džalto za 2011. godinu pripada priči Nezamislivi cirkus Gospodina K. (kako počinju smrti najvećih), pristigloj pod šifrom ATTD 1234, autorice Lidije Butković iz Zagreba.
Tako glasi jednoglasna odluka Prosudbenog povjerenstva književne nagrade Stjepan Džalto, čiji je predsjednik književnik i sveučilišni profesor Antun Lučić. Autorici će uz prigodnu plaketu, biti dodijeljen i iznos od 500 KM. Povjerenstvo je u travnju iz mnoštva pristiglih radova na Natječaj za Džaltu nominiralo i istaknulo sedam ostvaraja, za koje je, uz pobjedničku priču Lidije Butković, organizatoru natječaja, Hrvatskoj uzdanici, dalo preporuku za tiskanje u zasebnoj knjizi s tekstovima s prvog i drugog natječaja. To su sljedeće priče:

–   Zapali iz hrvatske ruke, autora Miljenka Stojića, pristigla pod šifrom Milj-Emin,
–   Pijetao, autorice Tine Laco iz Mostara, pristigla pod šifrom Lady Mercury
–   Epilog, autora Abida Jarića iz Zenice, pristigla pod šifrom Podgradina,
–   Suho zlato, autora Krunoslava Šetke iz Mostara, pristigla pod šifrom Dom,
–   Dom, autorice Jasmine Sertić iz Slavonskog Broda, pristigla pod šifrom Stranac, te
–   Dokaži, autora Rajka Glibe iz Zadra, pristigla pod šifrom Dirlija.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments