VEČER U ZNAKU NJEMAČKO-HRVATSKOG PRIJATELJSTVA

Gala večer povodom Dana kravate u organizaciji Hrvatske gospodarske udruge.

Obavijest za medije/ KWVD
foto: Josip Krstanovic, JK Foto

Frankfurt/18.10.2024./Na svečanoj gala večeri povodom Dana kravate, Mario Šušak, predsjednik Hrvatske gospodarske udruge (KWVD), pozdravio je mnogobrojne goste u gotovo prepunoj dvorani, dok je vodio bogat i raznolik program večeri. U svom uvodnom govoru istaknuo je simboličko značenje kravate kao simbola hrvatskog identiteta i međunarodnog ugleda te posebno zahvalio Mirjani Steko na izvrsnoj organizaciji večeri, kao i Denisu Koloperu na dugogodišnjoj podršci u području marketinga.

Gordan Bakota, veleposlanik Republike Hrvatske u Njemačkoj, u svom je govoru naglasio važnost njemačko-hrvatskih gospodarskih odnosa te pohvalio dugogodišnji rad Hrvatske gospodarske udruge, koja kontinuirano jača ovu važnu suradnju između dviju zemalja.

Manfred Pentz, ministar za europske poslove Savezne zemlje Hessen, također je u svom govoru istaknuo uspješnu gospodarsku suradnju i trgovinsku razmjenu između Njemačke i Hrvatske, uz poseban naglasak na povijest kravate i njezine hrvatske korijene, čime je dodatno obogatio simboliku večeri.

Posebna zahvala upućena je hrvatskoj tvrtki Aircash, koja je bila sponzor večeri i koja svojim poslovanjem doprinosi jačanju gospodarskih veza između Njemačke i Hrvatske.

Za glazbenu podlogu večeri bio je zadužen Robert Colina sa svojim bendom, koji su stvorili izuzetno ugodnu atmosferu. Poseban trenutak večeri bio je natjecanje u vezivanju kravate, u kojem su gosti pokazali svoju brzinu i spretnost. Nico Seng je pobjednik natjecanja te je nagrađen vaučerom hotela Emotheo u Imotskom, jednog od sponzora večeri.

Svi prisutni gosti dobili su na dar kravatu ili maramu koju su izradili članovi udruge Regoč iz Slavonskog Broda, koja pomaže osobama s Downovim sindromom. Ova udruga bila je u središtu humanitarne akcije večeri, tijekom koje je prikupljeno nekoliko tisuća eura donacija.

Još jedan vrhunac večeri bila je dodjela nagrade za izvanredan angažman u njemačko-hrvatskoj gospodarskoj suradnji. U ime tvrtke Lupp Hrvatska, nagradu je preuzeo direktor Andreas Döhring. Tvrtka Lupp otvorila je podružnicu u Hrvatskoj i kroz izgradnju objekata prema njemačkim standardima značajno doprinosi jačanju gospodarskih veza između dvije zemlje.

Svečana večer povodom Dana kravate bila je veliki uspjeh i još jedan dokaz bliskog odnosa između Njemačke i Hrvatske, koji se kroz ovakve događaje dodatno učvršćuje.

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments