OSOBA GODINE JE -DORIS PACK

ODRŽANA ZAVRŠNICA  PETOG ZLATNOG CVITA  SLOBODNE DALMACIJE I AGENCIJE MEDIAZZZ
tekst i foto
: Sonja Breljak

Grosskrotzenburg/ U organizaciji agencije Mediazzz koju vodi mr. Sc. Edi Zelić, u restoranu Mides Limes Forum, u vlasništvu Miljenka Prskala, održana je u Grosskrotzenburgu kod Frankfurta, završna priredba dodjele nagrade Zlatni cvit. Peti je to po redu izbor u iseljeništvu kojim su čitatelji Slobodne Dalmacije putem odgovarajućih kupona te online glasovanjem, izabrali Misiju godine, Restoran godine, Web stranicu godine, Poduzetnika godine i Sportski klub godine.
Tijekom programa što su ga su  na njemačkom i hrvatskom jeziku izvrsno vodili Slavica Novosel i Martin Miletić, dodjeljen je Zlatni cvit Hrvatskoj katoličkoj misiji Main Taunus/Hochtaunus koju vodi fra Marinko Vukman. Nagradu je u ime Misije primila Valerija Vanjak iz ruku Dina Mikulandre, urednika Deska Slobodne Dalmacije. Za web stranicu godine izabran je SWR International iz Stuttgarta. Nagradu je prof. dr. Karl Hainz Meier-Braunu predala Ivana Vladović, direktorica marketinga Slobodne Dalmacije. Sportski klub godine u iseljeništvu je futsal tim SD Croatia Berlin, inače dvostruki prvak Njemačke u dvoranskom nogometu. Nagradu je iz ruku Ane Kušeta, izvršne direktorice Slobodne Dalmacije primio Mile Zelenika, član uprave SD Croatia Berlin. Za restoran godine čitatelji su izabrali Bürgerhaus Obertshausen. Nagradu je vlasniku, Mironu Mioču predao Ante Tomaš, član uprave splitskog dnevnika. Za poduzetnika godine proglašen je dr. Filip Grizelj iz tvrtke Adria 24 GmbH. Nagradu je predao Miroslav Ivić, zamjenik predsjednika Uprave Slobodne Dalmacije. Potom je, nakon dodjele Zlatnih cvitova prema glasovima čitatelja, dodjeljen i Zlatni cvit za osobu godinu, prema odluci organizatora. Za osobu 2011. godine izabrana je  Doris Pack, članica Europskog parlamenta, vrlo angažirana na lobiranju ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Nagradu je gospođi Doris Pack predao Edi Zelić. Svi laureati kratko su se, prigodnim riječima, zahvalili na izboru i nagradi.
Među uzvanicima su, pored nominiranih i nagrađenih po svim kategorijama, bili i veleposlanik RH u Njemačkoj dr. Miro Kovač, potom generalni konzul RH u Frankfurtu Josip Špoljarić te generalni konzul Bosne i Hercegovine, Nikola Džambo, zatim Josip Juratović, zastupnik u Njemačkom parlamentu, Katarina Fuček, ravnateljica Hrvatske matice iseljenika, Erich Pipa, župan okruga Main Kinzig te Karl Pitterling, predstavnik grada Grosskrotzenburga.
Uzvanike je tijekom završnice Zlatnoga cvita, zabavljao Slash band, Saša Amić i Dado Maljak, potom Dejan Perica te Davorka Kačunić, solistica ansambla Slobodne Dalmacije. Zlatni cvit u organizaciji agencije Mediazzz i Slobodne Dalmacije, jedinstveno je natjecanje i  izbor koji tretira integraciju kao važan faktor života i suživota u iseljeništvu te potiče i nagrađuje uspješno uključenje naših ljudi u društvo u kojemu žive, kroz sport, informaciji, ugostiteljstvo, poduzetništvo, vjerski i društveni rad. S ponosom su stoga  i ovogodišnji laureati primili Zlatni cvit što su im ga namijenili čitatelji Slobodne Dalmacije.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
12 years ago

Zdenko Barbarić said on 31-05-2011

Poštovanje,

želim čestitati dobitniku Zlatnoga Cvita 2011 i priznati da je izabrana dobra internet stranica i još bolja redakcija, koja čak 24.05 zna da će 28.05 dobiti nagradu.

Srdačan pozdrav
Zdenko Barbarić
http://www.posavina.org

Pogledajte datum kada je članak nastao:

http://www.swr.de/international/hr/-/id=233326/nid=233326/did=8094022/9q54om/index.html
———————————————————
Poštovani Zdenko Barbarić

Negdje sam već napomenuo da nam se događaju stvari koje nebi smjelo biti ni postojati ali se ipak događaju i postoje,što osobno smatram vođenje državne i društvene politike poput šuplje filozofije.
Lp

Zdenko Barbarić
12 years ago

Poštovanje,

želim čestitati dobitniku Zlatnoga Cvita 2011 i priznati da je izabrana dobra internet stranica i još bolja redakcija, koja čak 24.05 zna da će 28.05 dobiti nagradu.

Srdačan pozdrav
Zdenko Barbarić
http://www.posavina.org

Pogledajte datum kada je članak nastao:

http://www.swr.de/international/hr/-/id=233326/nid=233326/did=8094022/9q54om/index.html

Josip Mayer
12 years ago

Zlatni cvit…. Slobodne Dalmacije
….i ….Večernjakova domovnica… od uvjek su i bili
u Hrvata…. čvrsta tiskovna poveznica.
Danas je to nešto drugačije…u modernijem globalnom smislu…postali su ujedno i društveni internetski most i spojnica.Još to sve bolje ide u smislu i djelu aktivista..i kreativaca…HRVATSKOG GLASA BERLINA
lp-mj

Josip Mayer
12 years ago

Htio sam reći Ujedno je to i znak pažnje onim ljudima koji su druge nacije,ipak se sa velikim žarom zalažeju uz svoje obaveze i za Hrvatsku. Bilo je to u Der Marmorsaal in der Weißenburganlage in Stuttgart U ono vrijeme negdje oko 2002 Hrvatska je imala pune ruke različitih problema teško je i dan danas reći,koji od kojih su veći. Gospođu Doris Pack imao sam priliku čuti i upoznati dolaskom konzula RH u Stuttgartu gospođe Dr. Vere Tadić koja se je neumorno također zalagala u svojim mandatima da Njemcima predstavi kako god najbolje može Hrvatsku…što joj je također uz Hrvatski… Read more »

Josip Mayer
12 years ago

Hvala im za to

Čestitam izbornicima i dobiteljima nagrada posebno želim napomenuti izabrajući gospođu Doris Pack za osobu godine.
Što me je posebno Obradovalo gospođa Doris Pack je puno učinila i čini za Hrvatsku i njezin narod i to me je posebno obradovalo vjerujem da će i mnoge druge Hrvatice i Hrvate u domovini i u iseljeništvo.
ujedno je to i znag pažnje onim ljudima koji su druge nacije,ipak se sa velikim đarom zalađeju za Hrvatsku.

Hvala im za to