PASWORD

ČUKINE PRIČE  ...IZ NAŠE ARHIVE /objavljeno 20. lipnja 2011./
piše: Jacky alias Čuko

Draga moja teta Sonja nadam se da me nisi zaboravila. Ja sam onaj tvoj Čuko koji se znao ponekad javiti na tvome portalu. Ma znaš sigurno koji!
I moj gazda se znao ponekad javiti, ali njega možeš i zaboraviti. Ne bi to bio nikakav grijeh, jer on je kriv da se nisam duže vremena javljao.
Prvo ti njemu padne na pamet da idemo u Njemačku. I bili smo tamo dugo. Dobro …vratismo se ipak, ali njemu palo na pamet seliti se. Ajde …ja sam se nekako izvukao, više sam selidbu pratio iz priča kod bake i nisam u njoj sudjelovao aktivno. Moj gazda je sve stvari preselio sam, ali nije mogao preseliti internet. To su trebale učiniti čike iz telekoma, jer se oni u to razumiju.
Moj gazda je prijavio preseljenje i čekao je onih „par dana“ koje su mu rekli da trebaju da bi to preselili. Mene niko ništa nije pitao, i ja sam se pravio da se ne razumijem u tehniku.

„Par dana“ prošlo …od interneta ništa. Da si samo vidjela gazdu tih dana. Poludio načisto. Nemože ti on bez interneta. Dobro …nešto je sređivao oko novog stana, pa vrijeme nekako prolazilo. Najgore je bilo navečer. Sjedi ti on i čita, ali vidim ja da on gleda pored knjige.

A tako ti i treba …mislim si i pravim se kao da ne znam kako se u Hrvatskoj dolazi do telefona i interneta.

Znaš teta Sonja …u Hrvatskoj ti je sve to puno modernije nego u Njemačkoj. Bolja je tehnika …što jest jest! Ali to je samo u onom centru gdje rade one tete koje znaju sve, čak znaju i mojem gazdi reći zašto to sve tako dugo traje.
-Zakonski rok za preseljenje broja vam je 30 dana i mi vam obećavamo da će do tada to biti gotovo. Znamo da vam treba internet, ali morate i nas razumjeti. Imamo tako puno posla.
Kada mi je nakon tri tjedna postalo nemoguće gledati gazdu, kako gleda u „Prazan desktop“ odlučih stvar preuzeti u svoje ruke i riješiti problem na hrvatski način.
U Hrvatskoj svako poznaje nekoga Marka, Pavu ili Tomu, koji opet poznaju nekoga ko radi na Telekomu. I ja poznajem dosta njih i dobar  sam s njima.
-Sredit ćemo to …rekoše mi sva trojica u subotu. I stvarno danas gazdu zove njegova sestra da dođe za 15 do dvadeset minuta u stan, jer monter već čeka.

I sada gazda još uvjek misli da je za to zaslužan njegov nalog kojega je on dao prije tri tjedna. Malo morgen! Ja znam da je to učinio jedan od mojih poznanika, ali ne znam još koji. Zahvalit ću se svima …nije uopće važno.

A  da je tako dokazuje i činjenica da je gazda dobio pasword. Sama riječ pasword ti kaže da je to pasje djelo, inače bi se zvala čovjekword. I opet to gazda ne priznaje.

Danas ga je „nešto uhvatilo u križima“ i bio je kod ljekara. Ja koristim priliku, a znam i pasword, pa ti se javljam. Nije tebe tvoj Čuko zaboravio, a ako ti mene jesi nije ti za zamjeriti …dugo se nisam javljao.

Pozdravi mi sve kolege i sve čitatelje!

Tvoj Čuko

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
12 years ago

Poštovana Kopic Elizabeta prepoznajem vaše brige i zabrinutost za našeg brižnog Čuku.

Poznato je: Gdi nema Čuke nema ni čuvara kuće, na
taj način ni Hrvatske.
Vidite da je u Slavonskom Brodu ipak Čuko kod kuće.

lp.jm

Kopic Elizabeta
Kopic Elizabeta
12 years ago

Pa evo sada sam tek vidila da su te slikali u mojoj ulici ili se varam .
Naci cu ja vas.

Kopic Elizabeta
Kopic Elizabeta
12 years ago

Pozdrav gazdi i Cuki.Zao mi je da se gazda odlucio odseliti iz moje blizine.Tko zna kako cu vas naci kada dodem u Brod.

citateljica iz Berlina(Brodanka)