IGRA VATROM

ZNA SE!
piše: Emil Cipar

Hrvatska je, gospodarski gledano, u najvećoj krizi od njenog osnutka. Sve počinjene greške, pljačke društvene imovine, sva nesposobnost dosadašnjih vlada… sve je to došlo odjednom na naplatu.
Inozemni dug trenutno iznosi 43 milijarde eura. Hrvatska nikad nije niti pokušala vraćati ovaj dug, ali sad joj je kod minusa u BND-a (Bruto nacionalnog dohotka), nemoguće servisirati ga uopće. Čak i opimistični analitičari predviđaju da će on do kraja ove 2010. iznositi preko 47 milijardi eura.
Za plaće u državnim službama, potrebna su nova zaduženja. Trenutno se prodaju opet državne obveznice, da bi se namaknulo za najnužnije.
Istovremeno, zemlja je ugrožena socijalnim nemirima do sada neviđenih razmjera. Poljoprivrednici, nezadovoljni visinom predviđenih poticaja izašli na ulice.
Radnici nezadovoljni, odavno gunđaju.
I sve ovo nezadovoljstvo treba riješiti jedna jedina osoba …Jadranka Kosor.
Trenutno se ne može osloniti, niti na jednu relevantnu društvenu snagu. Svi oni igraju sada svoju prljavu igru.
Koalicijski partner HSS sa velikom figom u džepu, čeka svoju priliku. Njegov doprinos boljitku bi mogao biti da fotelje svojih nesposobnih ministara stavi na raspologanje. Ministar turizma bi trebao biti vizionar, ali on nije u stanju niti vidjeti sadašnjost.
Ministar Regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, bez realnog Plana razvoja. Postojeći je samo šminka za EU. Oba ministra žive još u vremenu Sanaderove kengurovske politike (veliki skokovi – prazna kesa)
Katolička crkva se umotala u sigurnost Vatikanskog ugovora iz 1999., po kojem joj se iz proračuna isplaćuje godišnje 180 milijuna, kojima ona i fizički …gradeći neprimjereno velike crkve, učvršćuje svoj položaj.
Sindikati su sami sebi svrha. Slušajući izjave bezbrojnih čelnika, isto tako bezbrojnih sindikata, čovjeka obuzme osjećaj stida i srama. Kao ozbiljan socijalni partner oni ne dolaze u obzir.
Udruge zemljoradnika, kojih ima skoro isto toliko kao i njihovih članova nesložne su u svojim zahtjevima. Ni na njih se ne može računati.
Predsjednik se treba savjetovati s bezbrojnim savjetnicima. Čini mi se da niti nakon iscrpnog savjetovanja od njega nećemo moći očekivati ništa više od onoga što smo i dosada čuli …pravda i pravičnost …i da je to bolje od lopovluka. Imamo stvarno pametnog predsjednika.
Zvuči cinično …ali na jednoj strani predsjednik s parolom PRAVDA I PRAVIČNOST, a na drugoj seljaci sa svojom …IMAO BI DA SAM KRAO.
Ko li je samo u pravu?
I sada ono najgore u svemu …opozicija.
HDSSB se opasno igra vatrom i podjaruje ju. Stvaraju utisak, kao da oni mogu riješiti problem i kao da su oni stranka poštenja i morala.
HNS i samoljubni Čačić su to sve oduvijek znali, njih ne iznenađuje ništa i njih se to i ne tiče posebno …nije to njihov problem, nije to njihova država, nije to njihov narod…
Najgore za kraj …SDP! Stranka, koja bi mogla i trebala najviše pomoći, čini suprotno. Čekaju da se brod nasuče, da se vatra razbukta, a onda će oni doći sa svojom Oktobarskom revolucijom.
Premijerka je odlučna u svojoj borbi protiv korupcije i gospodarskog kriminala. Zbog toga je jedina omiljena političarka u državi. Tu činjenicu čelnici SPD-a ne mogu prihvatiti. Njihova bolesna taština im to ne dopušta. Kako bi lijepo bilo čuti razuman glas Mate Arlovića, ali njega su odavno potisnuli samoljubni i egocentirični karijeristi. Umjesto razuma …demagogija Linića, Stazića, Milanovića…

Kada horizonti ZNANJA nisko leže onda i intelektualni patuljci bacaju velike sjene …kaže poslovica.
Oni sada izigravaju „nedodirljive“, koristeći terminologiju, koje bi se i Staljin odrekao. Neće njima „tamo neki policajci“ govoriti što je zakon.
Dođe li u Hrvatskoj do nemira i socijalnih sukoba, SDP si to može pribrojati u svoje zasluge. Njihovi demagozi će to još pokušati pretvoriti u uspjeh.
Nadam se da im narod to neće zaboraviti

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments