RADIONICA, IGRAONICA, PLES

KRATKA PISMA IZ DOMOVINE
piše: Marija Matijašević

Stružec/Evo nakon malo dužeg vremena …poslije povratka iz Berlina …ponovno je, nakon stalnog dječjeg zapitkivanja, počela naša likovna radionica. A obećala sam djeci, kako ćemo se jednom mjesečno u našoj radionici i  igrati. Na stol sam donijela ŠAH, ČOVJEČE NE LJUTI SE, UNO, MLIN, DOMINO, ŠLUMPE, MIKADO, VESELU ČETVORKU,  CRNOG PETRA i druge igrice. Ma znate već kakvih sve raznih ima … Podijelili smo se u grupice. Došle su dvije sestrice, i na sebi su nosile majice s natpisom “Berlin”.
Ta najmanja curica zna brojiti do 6, pa je uzela  igrati “Čovječe ne ljuti se”. Drugi su igrali druge igre. Zadržali smo se dulje nego obično. Odavno je  već prošlo vrijeme radionice. Dogovorili smo se, da ću povesti i kurs plesa. Valcera! Već idući tjedan namjeravamo početi. Jer današnji mladi ne znaju stare nekadašnje plesove, svojih baka i djedova. Bili su jako sretni radi ove ideje. I već si traže parove!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sonja
12 years ago

Draga Marija, ovakve aktivnosti zaista su vrijedne spomena, na radost vas koji to organizirate, i djece koja će uz korisno druženje naućiti nešto za njih novo.

Josip Mayer
12 years ago

Ples

je upravo jedan od vrlo važnih kulturnih glazbenih zabava i njega je dobro već u mladim godinama naučiti.

Josip Mayer
12 years ago

Znači li to draga Marija

da ste vi u svom Strušcu nastavili razne kulturne aktivnosti, kak i dosad u Berlinu. Lijepo vas je čitati, mogu si i misliti koliko vaše aktivnosti djeci dobro dođu. Još k tome Berlin se predstavlja u Strušcu, pa to je prekrasno. U Njemačkoj predstavljamo Hrvatsku ..a u Hrvatskoj Njemačku i na taj način se doprinosi europskom
ujedinjenju.

Srdačni pozdrav Marija