OŠTAR PAS

KAJ GOD!
piše:
Ivek Milčec
Uh, kakav tjedan! Tolko se toga ovih dana dogodilo pa se celo jutro premišlavljem od kuda početi?! Došel sam do zaključka …najpoštenije bi bilo početi s učenicima kojima su školske ferije pri kraju a mnogi roditelji nemaju love za kupovinu novih udžbenika, školskog pribora, torbi a o obući i odjeći da ne govorimo. Novi krediti i zaduženja ne dolaze u obzir jer je većina roditelja ionako opterećena otplatom stana, auta ili vikendice u brzorastućim “švicarcima” pa jedva krpaju kraj s krajem. Fala Bogu … netko pametan se prije nekoliko godina sjetil kako ne bi bilo loše prodati starije udžbenike i zaraditi koju kunu na “sajmu” školskih knjiga ispred zgrade INE u Zagrebu. Djeca-trgovci, koja svakodnevno po vrućini prodaju knjige na pješačkom prolazu i zelenoj površini, zadovoljno trljaju ruke jer se …kak kažu …može zaraditi i do 200 kuna na dan a roditelji tj. kupci uštede i do 60% novca. U knjižarama paket novih udžbenika košta (ovisi o razredu) preko 1500 kuna!  Tak je tržnica knjigama pod vedrim nebom postala svojevrstan trgovački centar bez kafića, pedevea, igraonice za djecu i samo s dva ekološka WC-a.
Gradonačelnik Miki (Bandić) obećao je djeci-trgovcima osigurati pitku vodu, ali od obećanja je ostal  samo …Kaj god! Zagrebački gradonačelnik nije tak žestok u obrani svojih riječi kak je na priliku njegov zemljak i pajdaš Zdravko Mamić koji je nakon velike Dinamove pobjede protiv Malmöa završil u policijskoj postaji i punih 17 sati djelil ćeliju s još jednim prekršiteljem i još rekel da bi …sve ponovil!
Zamislite …izvršni predsjednik Dinama tj. apsolutni gospodar nekad gospodskoga kluba moral se javiti u policiju “samo”zbog ometanja policajaca koji su šteli privesti nekoliko navijača što su nakon tekme, u transu, preskočili ogradu i utrčali na teren.
Svim ljubiteljima nogometa dobro je poznat višegodišnji Mamićev rat s BBB pa mu je ovo bila jedinstvena prilika (koju je odmah iskoristio) da mu cijeli stadion  skandira …Zdravko, Zdravko!
Ma, taj Mamić je igrač velikoga formata jer, umjesto da s plavim dečkima slavi u nekom restoranu, pleše na stolu i izvodi striptiz, zbog navijača žrtvuje slast pobjede i provodi noć i dobar dio dana u policijskoj postaji.
Ako se Dinamo uspije plasirati u Ligu prvaka od Zdravka Mamića može se očekivati još veći šou pa čak i utrčavanje s bakljom u teren uz pobjednički poklič: Ajmoooooooo! Nije to bez veze jer se već u kuloarima govori da će trgovac Zdravko prodati za dobru lovu Sammira i Badelja pa bi se poklič …Ajmooooo!, mogel lako pretvoriti u …Davajjjjjjj!
Problema s navijačima i policijom nema radišni ministar turizma Bajs jer hodajuć plažama diljem Jadrana dijeli preplanulim turistima osmjeh a na svako pitanje odgovara kratko i jasno:Yes! I začudo …svi ga dobro razumiju kaj mu čini posebno zadovoljstvo pa je odlučil da cijelo ljeto provede među turistima jer na licu mjesta mora imati točne podatke o broju noćenja.
Devizni prihod mogel bi biti puno bolji da su iznajmljivači privatnih soba više nacionalno svjesni i da prijave u Turističku zajednicu svakoga gosta, ali …neće, pa neće!
Ne znam jel ministar u jučerašnjem Večernjaku pročital da su tajni kupci agencije Heraklea duž naše obale mjesec dana mjerili kvalitetu usluga dućana, smještaja, suvenirnica, restorana  pa su naišli i na “divlje” iznajmljivače soba i kreveta koji su im jednostavno …nakon što su odbili uslugu …s visoka rekli….”ma nabijem vas na k…., šta ste i dolazili!”
Ili …slučaj u jednom dubrovačkom restoranu gdje goste nisu šteli poslužiti pićem ako ne žele jesti!!!
To se ministru sigurno ne bi dogodilo jer je, zahvaljujuć telki, svakodnevno prisutan u svakom hrvatskom domu. Čak više od Severine koja je u jednome intervjuu opet “prijateljski” spustila premijerki  izjavom….”da je Jadranka Kosor tek došla na vlast dok, eto, ona pjeva već punih 20 godina i da ima sigurno više publike koja ju je gledala i slušala uživo...!”
Inače, kao što je poznato, Seve nacionale trudna je a srpska žuta štampa na veliko piše kak će “rodit malo Srpče!” Kaj god!
Ne znam kaj bi se dogodilo da je moj susjed, guverner Rohatinski, nakon ugriza psa, moral ostat dulje u bolnici. Naime, igrajuć se sa svojim psom ovaj ga je, kao dobroga gospodara ugrizel za ruku, pa je gospon guverner moral potražiti liječničku pomoć u KBC Rebro gdje je odmah, bez čekanja, dobil injekciju protiv bjesnoće. Srećom, gospon Rohatinski brzo se oporavil pa su riječke mjenjačnice počele ( švicarskim turistima) opet mijenjati franke u kune.
Čim se saznalo da je čuvar nacionalne valute kune u bolnici, riječke mjenjačnice su  zbog vrtoglavog rasta švicarskog franka uzele pravdu u svoje ruke i turistima prepustile nek se snalaze kak znaju i umiju.Vidite, kaj sve more jedan cucek napravit?! Čudi me da se nišči od tolikih dužnika nije setil da, pred banke u kojima su digli kredite u “švicarcima”, privežu po jednoga cucka pa bi financi dobro promislili prije nego bi dozvolili vrtoglavi rast franka a samim tim i rast mjesečnih rata kredita.
Znamo da je do parlamentarnih izbora ostalo još svega par mjeseci pa je od početka godine osnovano deset stranaka tak da …za sada … imamo ukupno 112 stranaka a kak zgleda bit će ih još više.
Nije mala stvar biti predsjednik stranke od 10 članova jer kao čelnik imaš šansu života da se bar jedanput u životu pojaviš pred TV kamerama. Nemreju svi predsjednici stranaka biti svaki dan na telki ko Jadranka Kosor!
Od novoosnovanih nekak je najzvučnijeg imena stranka Hrast koja je nastala spajanjem više domoljubnih strančica.
I sve bi bilo u redu da se nisu posvadili i gotovo potukli oko kompjutora i faxa. Tak je od Hrasta …nastala iverica, koja se raspala na sitne čestice a čelnicima ostavila minimum šansi da se pojave na malim ekranima kao “značajni” koalicijski partneri hadezea i Jadranke Kosor. Kaj god!

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
12 years ago

Što se pak školskih knjiga tiče..dobro bi bilo da se ovi neimoćni udruže u jednu besprofitnu udrugu..te uz prodaju..zamjenjuju školske potrbštine jedni drugima ili neke druge Kaj got.. potrebne stvari a može se usput učiniti recimo neka zabava za istu korist ili prodavati.. na dobrovoljnoj i kreativnoj bazi i nešto Kaj got..drugo.

Josip Mayer
12 years ago

Poštovani Ivek Milčec
ispada kao da nas zaluđuju

Kaj god..vi napisali u našoj Hrvatskoj događaju se u mjesto kulture i gospodarstva.. još uvjek uz stare,nove i novije afere..teško je o nekome uz put i prepoznati to sve.
Ak afere nisu političkog i stranačkog karaktera,onda su onog društvenog iz torcide i navijača..ako nitko drugi onda će aferu stvoriti..meneđer poput Mamića,
još nam samo hvali da trener pobjesni ili netko drugi.