PASTIR

KAJ GOD!
piše: Ivek Milčec

Ne tako davno cijelu frku zbog izjave o pastirima, čobanima, čuvarima ovaca i koza digla je naša prpošna premijerka Jadranka Kosor pa hrvatska javnost s nestrpljenjem čeka njezino očitovanje u svezi s novim poslom i zaduženjem stranačkoga joj kolege i bivšega veleposlanika u SAD i UN-a,”barakaša” Nevena Jurice.
Kao što je poznato taj “savjesni”, bivši diplomat i strastveni kockar, maznul je najmanje 140.000 dolara državnoga novca i potrošil u kockarnicama Las Vegasa. Da bi opravdal troškove ambasade u Zagreb je slal falsificirane izvještaje o troškovima reprezentacije ili nikad održanih diplomatskih zabava na kojima je, tobože lobirao za Hrvatsku.
Kad je otkrio da se protiv njega vodi istraga kao iskusni diplomat uništio je sve lozinke i podatke sa svojih kreditnih kartica. Nakon smjene s mjesta veleposlanika  povučen je u Zagreb gdje je osuđen  na godinu i pol zatvora zbog pronevjere a kaznu služi u istarskome zatvoru Valtura.
Čini mi se da ima nekakvi povlašteni status jer nemre se samo na lepe oči, bez veze, dobiti zaduženje ili ovlasti nad štalom za čuvanje stoke. O kakvoj stoci je riječ nigdje ni slova. Možda čuva stoku “sitnoga zuba” o kojoj je prvi hrvatski predsjednik Tuđman imal posebno mišljenje. Kak god da je Jurica ima slobodu kretanja i dosta vremena da svoje osuđene pajdaše nauči sve kockarske trikove jer vrlo je važno ostati u formi a tko zna možda mu se ponovno pruži prilika otići u koji europski kasino i okušati sreću na ruletu.
U sebi gaji nadu da bi ga nakon izdržane kazne, na mjestu čuvara štale mogel zamijeniti njegov veliki prijatelj i mentor dr.Ivo Sanader koji mu je veleposlaničkim mjestom omogućio da vidi svjetla i raskoš Las Vegasa.
Sve mi se čini da bi istarski zatvor Valtura mogel postati poželjno mjesto za mnoge Hadezeovce koji su vlovljeni s prstima u pekmezu tj. u velikoj pljački narodnoga novca.
Današnji, nedjeljni “Večernjak “piše”  da je bivša blagajnica HDZ-a Branka Pavošević USKOK-u predala niz isplatnica i potvrda koje upućuju na to da se iz crnog fonda HDZ-a financirala predsjednička kampanja Jadranke Kosor 2003. i 2004. te njezina kampanja u 1. izbornoj jedinici na parlamentarnim izborima 2007.
Osim toga određene svote novca iz crnog fonda bile su isplaćene nekim stranačkim dužnosnicima i estradnjacima koji su pjevali za stranku tijekom predizbornih mitinga. Bu vraga ak Bajiću i njegvim pomoćnicima uspije pročešljati crne fondove i dokaze proslijediti nadležnim institucijama.
Viš, viš ko bi pomislil da bi “nadzornik” Jurica još mogel imati itekak važnu ulogu u “smještaju” svojih stranačkih pajdaša na prelijepom istarskom poluotoku.
Ne zna se je li su Neven Jurica i Milan Bandić ikada bili prijatelji, ali bi i zagrebački gradonačelnik nakon brojnih afera trebal čim prije konzultirati bivšega veleposlanika jer nikad se ne zna kaj donosi sutrašnji dan. Zna se da Bandić voli na hodočašćima nositi velike svijeće, teške desetak kilograma pa bi zbog pokorničkog držanja mogel volontirati kao ministrant ili zvonar u zatvorskoj kapelici.
Mislim da bi se posebno obradoval kad bi ministriral Anti Maduniću, župniku iz Donjeg Prološca, optuženog za seksualne odnose s mjesnim maloljetnicama, kaj je uostalom i priznal. Župnik je prema curicama bil vrlo darežljiv pa im je, zbog lakše komunikacije i dogovora, kupovao mobitele s raznim igricama. A one ga, zabavljene oko seksualnih igrica i iz solidarnosti nisu prijavile policiji.Viš, trebalo bi se ugledati na te curice i ne cinkariti jedan drugoga.
Joj, skoro sam pozabil spomenuti jednu vrlo važnu, gotovo povijesnu činjenicu a to je da se je premijerka Kosor u predizbornom zanosu približila dosadašnjem rekorderu, gradonačelniku Milanu Bandiću, koji je u predizbornoj kampanji za predsjednika RH, po kiši, snijegu i ledu u mjesec dana prevalil čak 11.675 kilometara.
Premijerka Jaca, ak nastavi ovakvim tempom postat će sigurno apsolutna rekorderka u prijeđenim kilometrima a o rezanju vrpci i lopatama betona da ne govorimo. I ne samo da reže i betonira diljem Lijepe naše, nego još stigne brati jabuke, pjevati s prvašićima, ali i upozoravati na opasnost od “crvene” Hrvatske.
Vođa oporbe Zoran Milanović djeluje potpuno nezainteresirano i jedva čeka jesenjsko zasjedanje Sabora na čijim sjednicama ga nema a kad je prisutan obično dremucka. Ili je to samo taktička varka i zavaravanje protivnika jer on je kao i mnogi sadašnji zastupnici rođen u komunizmu u kojem je uvijek trebalo biti budan. Kaj god!
Mnoge je obradovala vijest da će se počasni predsjednik HSP-a Anto Đapić kandidirati za saborskoga zastupnika na predstojećim parlamentarnim izborima. Dobra je to vijest za ministra  Čobankovića, za sve ratare i stočare jer jedino je Đapić od svih političara znao izmjeriti visinu kukuruza! Kaj god!

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
12 years ago

Htio bi još dodati

Jeli.. Kosor išla stvarno do kraja Ivinim putem..kako je i sama priznala..kuda ja tu i Ivo..pardon..kuda Ivo tu i ja..i mnogi drugi preostali..to će se upravo..uskoro..izpostaviti..ako je to stvarno tako..onda se zna što je slijedi..u najmanju ruku ostavka..a ljudski je i moralno..

Josip Mayer
12 years ago

Poštovani gospodine Ivek Milčec
a kaj vi to pripovedate..sve u svemu mi ispada..Kaj god.. ako hrvatski birači..konačno ne prepoznaju u hrvatskoj politici..u kojoj god stranci bili..dobre, poštene i vrijedne rane ljude..U Hrvatskom Saboru i Vlasti može nam se dogoditi..da će nam lopovi..i prevaranti..na prva vrata izlaziti a na zadnja opet natrag nekažnjeni dolaziti.