RAD OCIJENJEN USPJEŠNIM

S IZBORNE SKUPŠTINE HRVATSKOG SVJETSKOG KONGRESA U NJEMAČKOJ
tekst i foto: Jakov Vranković
Rüsselheim/ Prošle subote je u restoranu “Bootshaus” u Rüsselsheimu održana  Izborna skupština Hrvatskog svjetskog kongresa u Njemačkoj. Izborna skupština je  počela Hrvatskom himnom. Predsjednik Mijo Marić pozdravio je nazočne i srdačno zahvalio dosadašnjem predsjedništvu na uzornom radu u ove dvije godine. Posebno je istaknuo profesionalizaciju kongresa koja je doprinijela priznanju njihova rada koji je po njima bio jako uspješan. HSKNJ je krovna udruga sveopćih skupina i vidljivost hrvatskog iseljeništva poznata ovdje gdje mi živimo i u domovini a siguran san da ćemo u budućnosti biti još uspješniji … rekao je među ostalom dosadašnji predsjednik Mijo Marić.
Još su govorili: glavni tajnik Franjo Pavić zahvalio je svima na suradnji a posebno sponzorima, pozvao je sve hrvatske udruge da se uključe u rad Kongresa. Dr.Siniša Kušić posebno je istaknuo dobru suradnju s industriskom-trgovačkom komorom Rheinhessen gdje su održani sastanci koji bi mogli biti od koristi Hrvatskoj, o mogućnosti ulaganja i gospodarskoj suradnji ove dvije zemlje. Petar Čosic je opširno  izvjestio o organiziranju prosvjeda diljem Njemačke u povodu nepravednih presuda generalima Gotovini i Markaču kao i  sramne ocjene o oslobodilačkoj okciji Oluje.Vrhunac je bio onaj
24.rujna u Den Haagu kada su tisuće Hrvata iz cijelog svijeta naravno i Domovine prosvjedovali, nevjerojatno je da se mogu izjednačavati žrtva i agresor. Skup je protekao mirno i dostojanstveno …rekao je između ostalog Čosić.
Danijel Lučić je predstavio  rad odbora za mladež i sport. On je u prvom redu istaknuo poznati integracijski turnir Bes of 93 u Hamburgu i Obertshausenu a mladi iz cijele Njemačke sudjelovali su na Memorijalnom turniru u Vukovaru gdje su imali prilike družiti se sa mladima iz raznih krajeva Lijepe Naše. Pljesak svih prisutnih izazvalo je predstavljanje mladog plivača Josipa Čurine iz Mainza,koji je zahvaljujuči HSKNJ došao u kontak s ljudima iz Hrvatskog plivačkog saveza i sada je član naše reprezentacije.
Nakon izlaganja raspušteno je staro predsjedništvo, izabrana  je izborna komisija, nazočni su predstavljali svoje kandidate. Na kraju je dobijen i  rezultat -Novo čelništvo HSKNJ sačinjavaju:
predsjednik je Mijo Marić, dopredsjednici su Danijel Lučić i Petar Čosić, tajnik je Monika Jurović,drugi tajnik je Tomislav Čunović, zapisničarka je Anita Stiebel, rizničar je Denis Burčul a nadzornici su: Ivana Đerek i Kruno Šimović. Novi prisjednici su:Mario Juričević.dr.Siniša Kušić,Tina Merčep, Franjo Akmađa, Edi Zelić i Niko Ereš. Časni sud čine: dr.Ivan Galešić, Petar Hinić i Franjo Pavić. Kongresni odbor sačinjavaju :Ante Mori, Ivo Zeba i Ilija Peran.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
12 years ago

Čestitam izbornicima

i čvrsto se nadam.. da će se uskoro razviti.. u još brižne a ne samo krovne.Dobro bi bilo umjesto da se govori napamat.. da se posjeti sve hrvatske klubove diljem njemačke..ujedno i okupi ljude..kako bi se stvorila čim bolja stvarna slika..te se vidjelo gdi je kakova..pomoć i podrška potrebna.Iseljenici sigurno imaju mnogo vrijednih ideja.. koje bi se moge upotrijebiti za dobrobit Hrvatske i hrvatskih iseljenika..