BLISTAVA NOĆ KLASIKE

SVE SPREMNO ZA KONCERT U ORGANIZACIJI SAVEZA HRVATSKIH DRUŠTAVA

U tijeku su posljednje pripreme za organizaciju i provedbu izuzetno vrijednog projekt u organizaciji Saveza hrvatskih društava pod nazivom Blistava noć klasike. Riječ je o trećem izdanju projekta koji je svojom kvalitetom privukao pozornost kako u Njemačkoj tako i u Hrvatskoj. Ovogodišnja izvedba održat će se u nedjelju 25. travnja.

Blistava noć klasike je projekt koji jedanput godišnje, na pozornici poznatog berlinskog dvorca Charlottenburg okuplja  mlade i perspektivne  glazbenike, Hrvate koji žive i rade u Njemačkoj. A gledateljima, pretežito Hrvatima, omogućava da na jednom mjestu i u jednoj večeri uživaju u vrhunskim izvedbama glazbenika koji djeluju ili kao slobodni umjetnici ili u poznatim opernim kućama u Berlinu i drugim gradovima Njemačke

U programu ovogodišnje Blistave noći klasike sudjelovat će sopranistice Evelin Novak i Esther Puzak te bas Ante Jerkunica, potom mezzospranistica Zdravka Ambrić, čelistkinja Kajana Packo. Glazbenike će pratiti pijanisti Dmitri Pavlov i Daniel Seroussi. U programu će nastupiti I muška klapa Berlin. A sve će uljepšati nastup gostiju iz Hrvatske, zbora “Zoranić” iz Zadra.

Savez Hrvatskih društava Berlina koji vodi predsjednik Ivan Bitunjac, uskoro će započeti s prodajom ulaznica za ovu izuzetnu manifestaciju. Koncert se 25. travnja održava u Orangerie des Schloss Charlottenburg s početkom u 18 sati. Potporu održavanju ove manifestacije pružaju Veleposlanstvo RH, Hrvatska katolička misija, Hrvatski svjetski kongres za Njemačku i Hrvatska matica iseljenika. Medijski pokrovitelj je kao i svih prethodnih godina, europsko izdanje Slobodne Dalmacije. Ovom pokroviteljstvu su se, zapažajući značenje i vrijednost Blistave noći klasike, ove godine pridružili i novi mjesečnik CroeXpress kao i portal Hrvatski Glas Berlin.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments