DOČEKALI SVETOG NIKOLU

KRATKA PISMA IZ DOMOVINE
piše:
Marija Matijašević
Stružec/
Nakon Svete mise u našoj župi, djeca su predstavila mali program na temu svetog Nikole. Ispred oltara su učenici s vrijednim vjeroučiteljima, napravili od kartona velike čižme i lik svetog Nikole. Omiljenom dječjem svecu su iza glave na grančicama visjele svjetleće žaruljice i  darovi.  No, najprije  su predškolske djevojćice napravile modnu reviju i izašle u modernim kratkim haljinama pred oltar. Na iznenađenja sviju, na nogama su imale velike tatine zelene čižme i velike bakine crne čižmice, neke i prevelike  čižme u boji … Smjeh i pljesak se “prolomio” crkvom.
Potom je izveden i zanimljiv i šaljiv  igrokaz: U školi sjedi učenik koji je neuk, zaostaje u učenju, treba mu instrukcija iz latinskog. Pomaže mu jedan učenik, ali od petice opet …ništa!  Učitelj onda poziva mamu, koja dolazi obučena u seljačku odoru, pognuta i jadna. Kada joj učitelj kaže da mali nije dobar niti iz jednog predmeta, ona veli: -Pa neće moj mali učiti za cijelu školu.  Dosta je jedan predmet. Postane on još svećenik pa i biskup!
Kako je naš župnik sjedio sa strane, on ga je blagoslovio i poklonio mu veliku čokoladu.  Smijehu i pljesku nije bilo kraja. Onda je sveti Nikola, podijelio obilne darove  djeci.
Eto, bio je to lijepi događaj za ovo malo selo i njegove mještane.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments