A KOJI JE VAŠ PROBLEM

ČUKINE PRIČE
piše: Jacky, alias Čuko

Draga moja teta Sonja svašta sam ja s tobom i s mojim ludim gazdom već doživio, ali sad ste prevršili svaku mjeru. Sad ćeš ti reći …pa što smo učinili Čuko …što ti je čovječe božji? Možda ćeš reći …što ti je psu božji, ali u to sumnjam.
Vi ste se draga moja teta Sonja, bez mojega znanja, obratili Njemu! Našem dragom, jedinom i voljenom Predsjedniku, čika Ivi.
I da ste se obratili kako se Našem Predsjedniku treba obraćati …molim lijepo, ljubim ruke, kisdihand, pokorno se preporučujem, preporučujem se s poniznošću …još bih nekako progledao kroz prste, ali vi ste tražili od Njega odgovore. I to pismeno.
Pitaš se kako ja to znam!? E pa draga moja teta Sonja nisam ti ja onakav kakvim me ti i moj blesavi gazda smatrate. Sva sreća da drugi cijene moje sposobnosti. Vid samo sliku ispod posta, pa ćeš vidjeti u kojem se ja društvu krećem. To su sve znanstvenici i akademici, a ne jebivjetri kao neki s kojima ja tračim vrijeme. Ova dvojica su sveučilišni profesori, ali ni ti ni moj gazada sigurno nikada niste čuli za njih, pa zbog vas nije ni važno navoditi njihova imena. Dobro …moram ipak čitateljima reći kako se radi o hrvatskim znanstvenicima svjetskog ranga …to su sveučilišni profesori Ivan Đikić i Davor Pavuna.
E sad …prije par dana nazove mene Ivo i kaže: -Čuko pomaži, spašavaj Hrvatsku!
-Što je Ivo, što te muči?
-Dobio sam neka pitanja od nekog tamo „Hrvatskog glasa Berlin“ …pitaju za neka prava iseljenika i još svašta drugo. Ne spavam već mjesecima zbog toga. Koga god pitam …nitko pojma nema što je to dijaspora i što oni hoće.
Draga moja teta Sonja, možeš misliti kako mi je bilo, kako sam se ja osjećao. Pa to su moji teta Sonja i moj gazda, koji muče Našeg Predsjednika.
Stotinu puta sam vam rekao …ako imate bilo kakvih problema obratite se vašem predsjedniku. Vaš Predsjednik se zove Mijo Marić i on je odgovoran za svekoliko hrvatsko pučanstvo, izvan granica, naše lijepe, drage i jedine nam domovine Hrvatske.
Kažem Ivi …pošalji mi ta pitanja, pa ću vidjeti. Odmah mi poslao.
Bacio sam samo pogleda na ta pitanja. Pa Bože moj …teta Sonja!!! Pa tu nema ni jednog pitanja koje Mijo Marić ne bi mogao riješiti dok si lupio šapom o šapu.
Nazovem ja Ivu i savjetujem da postupi s vama isto kao što je postupio s Ivanom Bodrožić Simić, koja mu je isto htjela postaviti neka nezgodna pitanja. Njoj je …po mome savjetu …jednostavno rekao:
-A koji je vaš problem?
Jednostavno i genijalno ujedno. Ušutjela se Ivana, a i vi će te se ušutjeti.
Draga moja teta Sonja ne želim ja vama zlo …tebi i mome gazdi. Ali vi morate shvatiti da je On stvoren za više. Prvi puta …nakon smrti dragoga nam i voljenog druga Tita, imamo opet Hrvata koji je u stanju objediniti sve Južne Slavene pa i šire. A to je važnije od neke tamo dijaspore.
Eto tako …da znate. Dobili ste jedan odgovor na sva vaša pitanja, a on glasi:
-A koji je vaš problem?
Pozdravljam tebe i sve tvoje čitatelje i kako rekoh …sva vaša pitanja upućujte vašem predsjedniku. Nas pustite na miru i ne zaboravite slati eure, dolare i franke.
Tvoj Čuko

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mirela Bajlovic-Marasovic
Mirela Bajlovic-Marasovic
12 years ago

Mijo Marić? Isti onaj Mijo Marić što je prije mjesec dana izjavio: “Bio sam počašćen činjenicom da sam, ne samo sjedio cijelo vrijeme pored kancelarke Merkel, nego sam bio i pozvan…” (iz članka: Treba srasti ono što dugo zajedno živi)…ma bravo, e taj će sigurno riješiti sve brige dijaspore!!!

Željko Mužević
Željko Mužević
12 years ago

Pravo Čuko zbori o gazdi. Potpisujem. 😉