ZAJEDNO SMO JAČI

ČUKINE PRIČE
piše: Jacky

Prije svega da te pozdravim! Evo i mene! Mislio sam se nekako izvući, ali obećao sam teti Sonji da ću pisati kad ona bude na godišnjem odmoru. Po nekom zakonu, životinje i nemaju pravo na godišnji odmor,ali ja mislim da bi ga trebalo uvesti.
Ove godine nisam išao na more. Ostao sam kod kuće u Slavonskom Brodu. Ima ljeta još, a i Brodu se da izdržati, ima se što vidjeti …ali moraš biti zaljubljen u detalj.
Kako provodim slobodno vrijeme?
Moj radni dan je uglavnom prijepodne i večer. Po danu se odmaram.
Vrućine su …bože sačuvaj, ali nekako se da izdržati. Većina Brođana otišla je negdje gdje se to bolje može podnijeti. Neka se odmaraju …zaslužili su!
Ali neki od njih zaborave na svoje obveze prema „kućnim ljubimcima“. Oni im …u doba godišnjih odmora postaju teret, pa ih se pokušavaju riješiti. Odvezu ih na neko usamljeno mjesto i ostave na milost i nemilost.
Na sreću žive u našemu gradu Željka, Matea, Karolina, Dajana, Vjeran… i puno drugih mladih ljudi, koji se brinu o napuštenim životinjama.
I naravno! Teta Ljerka!!!
Oni imaju udrugu …VICTUS se zove. Kada čuju za neku napuštenu životinju …odmah pomažu. Daju hranu, vodu, vode veterinaru, zbrinjavaju, udomljuju…
Nemoj misliti da oni to rade, jer imaju puno novaca i ne znaju što bi s njima.
Novaca uopće nemaju, nego su ovisni o pomoći, koju ima sugrađani pružaju. Jedino što imaju u izobilju je neizmjerna ljubav prema životinjama i briga za njihovu sudbinu.
Napuštene životinje, pokušavaju posredovati novim vlasnicima. Čine to na tržnici, na korzu…
Pričaju s ljudima …upućuju na probleme sa napuštenim životinjama u našemu gradu. Oni su savjest našega grada.
Treba im pomoći. Pitaš se kako! Evo ja ću ti reći:
Priključi se grupi Azil u Slavonskom Brodu. Tu ćeš naći osobe koje možeš kontaktirati i pitati kakve vrste pomoć najviše trebaju. A priključi se grupi svakako, jer ovim mladim ljudima dovoljan je i takav znak podrške.
Zajedno smo jači …kaže slogan. Tebe to košta jedan klik mišom. Dovoljno!
Ako ti je dosadno navrati na moj blog!
Tvoj Jacky!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments