POKORNIČKA PROCESIJA

tekst: Sonja Breljak
Berlin/ Krajem tjedna je dosta događaja u kojima sudjeluju i vjernici Hrvatske katoličke misije Berlin. Ponajprije, redovito su skoro sve klupe zauzete  petkom u crkvi svetog  Sebastiana, u vrijeme trajanja molitve Put križa.
Od 16. do 18. ožujka, u tijeku je dvodnevni Zaručnički tečaj namijenjen onima koji se kane vjenčati tijekom ove godine. Zaručnički tečaj vodi fra Josip Bebić koji je za ovu prigodu doputovao iz Zagreba.
U subotu, u 16, 30 od crkve svete Elisabete (slovenska katolička misija) kreće tradicionalna Pokornička procesija, odnosno Bussgang. Procesija stiže u Kreuzberg, kod crkve svetog Bonifacija, u 17 sati. Potom se kreće kroz ulice Kreuzberga, sve do katedrale St Jochanes gdje je inače sjedište Poljske katoličke misije Berlin. Tu će vjernici nazočiti misnom slavlju koje će predvoditi kardinal Reiner Maria Woelky. Tijekom trajanja svete mise pjevat će i Zbor mladih Hrvatske katoličke misije Berlin. Zbor mladih HKM Berlin  će potom pohitati i u crkvu svetog Bonifacja gdje mladi sudjeluje i u Nightfever. Tijek susreta u St Bonifacija direktno će  prenosti Radio Horeb.  Podsjetimo još jedanput, vrlo aktivan Zbor mladih HKM Berlin uskoro putuje i u domovinu, gdje u Sisku sudjeluju  u  Susretu hrvatske katoličke mladeži.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments