KOMENTAR TJEDNA

Komentar na tekst “Zbrka oko mirovina”
ADRIA Lohnsteuerhilfeverein 
Činjenica je da Hrvati koji su se vratili u domovinu, moraju plaćati Njemačkoj državi porez. Nema veze koliko je ta visina, da li mjesečno 100 Eura, 1000 ili 10000…. Ima jedna specijalna porezna konstrukcija, gdje se ne treba plaćati porez u Njemačkoj. Svi penzioneri koji su preko mene, Željko Vranić – ADRIA Lohnsteuerhilfeverein u Berlinu – oficijalno napravili poreznu prijavu NISU trebali platiti porez.

Doppelbesteuerungsabkommen (DBA) izmedju Njemačke i Hrvatske jasno kaže, da je SAMO NJEMAčKA u pravu oporezivat Njemačke mirovine. S drugim državama Njemačka ima i drugačije ugovore. Zato: Hrvatska uopće nema pravo dirati Njemačke mirovine, samo ako opet socijalistička vlada novi porez ismisli…. eeehhhh moji drugovi nije vam dosta povećat PDV na 25 posto, diskusija oko vikendice…. sad su valjda i povratnici na redu ?

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
12 years ago

Može li netko stručniji riješiti i ovo skorom svakodnevno pitanje,naših iseljenika.

Što, ako se umirovljeni izseljenik u zemlji domaćina poslodavca..sasvim odjavi u ovom slučaju u Njemačkoj, te se u Hrvatskoj za stalni boravak prijavi..gdi u tom slučaju plaća porez.

velimir
velimir
12 years ago

dobro objasnjeno i vidjeno sa porezne i politicke strane. Bravo gosp. Vranic