SLOBODNA RADNA MJESTA U NOVOJ ZRAČNOJ LUCI

Berlin/ Cvate tržište rada oko novog aerodroma Berlin Brandenburg, javljaju nam iz informativnog centra buduće zračne luke Berlin Brandenburg Willy Brandt. Trenutno je slobodno 700 radnih mjesta u raznim djelatnostima. Oko 300 radnih mjesta je slobodno u gastro sektoru. Maloprodaja  želi zaposliti dodatnih 200 radnika. Nedostaje i stotinu stjuardesa i stjuarta. A velika je potraga i za turističkim osobljem, primjerice u novom  “Brandenburg Welcome Center”. Pojedino osoblje traži se  i u logistici, odnosno prijemu i transportu prtljage.

Za sva radna mjesta uvjet je engleski jezik a dobro došli su i drugi jezici. Ipak, za kandidate bez znanja stranih jezika, ostaje na raspolaganju 100 radnih mjesta u oblasti održavanja čistoće.

Da biste koristili ovaj zamah na tržištu rada, povećali smo našu radnu snagu ovdje u zračnoj luciAgencija za rad Zračne luke Berlin Brandenburg sada se sastoji od šest agenata koji svaki tjedan  obrađuju stotine upite poslodavaca i zaposlenika, rekao je Edelgard Woythe, direktor Agencije za rad u Potsdamu.

Ovih  700 radnih mjesta moraju biti popunjena do 3. lipnja , rekao je dr. Rainer Schwarz, direktor zračne luke Berlin Brandenburg. “Značajni rezultati u smislu zapošljavanja  već su vidljivi: BER je gospodarski motor za regiju. Sa 20.000 uposlenika, zračna luka Berlin Brandenburg će biti najveće radno mjesto u istočnoj Njemačkoj, tvrdi Schwartz.

Pregled slobodnih radnih mjesta može se naći putem linka  http://jobboerse.arbeitsagentur.de   pod  „des Arbeitsortes „Schönefeld-Flughafen“.A sve o karijeri, poslovima, obrazovanju, obuci i praksi,  u novoj zračnoj luci, pod linkom  preview.berlin-airport.de .

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments