BDIJENJEM U VELIKI TJEDAN

Sonja Breljak
Berlin
/ Veliki tjedan koji nas uskoro vodi do Uskrsa, započinju mladi Hrvatske katoličke misije Berlin, molitvenim okupljanjem u ponedjeljak, 02. travnja. Naime, iza sv. Mise (u 19.30 sati) mladi vjernici će u dvorani HKM-a razmatrati temu Ivan Pavao II – svjedok svjetla – veliki svjedok Krista, potom pogledati tri kratka videa o Papi (obljetnica smrti), a iza toga u 20.45 sati biti će u crkvi Bdijenje – Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom s puno pjesama, tekstova koje je blaženi Ivan Pavao II uputio mladima, tišine za osobnu molitvu, zagovorne molitve blaženom Papi, posebnog blagoslova mladima te na kraju Blagoslova s Presvetim oltarskim sakramentom.
Pjesme i tekstove za ovu prigodu priređuju mladi koji s početka svibnja putuju na Susret hrvatske katoličke mladeži u Sisak za sve mlade naše misije i njihove roditelje …kaže se u poruci mladih koji na ovo Bdijenje pozivaju sve mlade a posebno ovogodišnje krizmanike i njihove roditelje kako bi na ovaj lijepi način započeli Veliki tjedan.

RASPORED BOGOSLUŽJA KROZ VELIKI TJEDAN:

VELIKI ČETVRTAK (05.04.)

Početak vazmenog trodnevlja
Misa večere gospodnje slavi se u crkvi svetog Sebastiana s početkom u 19,30 sati. Iza pohranjivanja svetootajstva vrijeme molitve i klanjanja u kapeli s Presvetim sakramentom.

VELIKI PETAK (06.04)

Obred Velikog petka (Služba muke gospodnje) obavlja se u crkvi St. Sebastiana s početkom u 17,oo sati.

VELIKE SUBOTA (07.04.)

Vazmeno  bdijenje u crkvi St Sebastiana
Prvo bdijenje u 18,00 sati
Drugo bdijenje u 23,00 sata.

USKRS (08.04.) i USKRSNI PONEDJELJAK (09.04.)
Svete mise po nedjeljnom rasporedu

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments