JURČEVIĆ VAN BOLNICE

tekst i foto: Sonja Breljak
Berlin/ Mario Jurčević, trener mladih SD Croatije, ozlijeđen nožem na subotnjem nogometnom susretu Croatijine ekipe mladih iz ranga B protiv ekipe  Cimbria Trabzonspor, o čemu (smo) su ovih dana naširoko pisali i govorili i njemački tiskani i elektronski mediji, napustio je bolnicu te već u popodnevnim satima srijede, bio na treningu B i C ekipa mladih na stadionu u Bosetrasse gdje se i odigrao subotnji ružni i opasni čin nasilja. U razgovoru s Josipom Begićem, predsjednikom SD Croatije, saznajemo, kako se o neredu i nasilju  na stadionu i ranjavanju dvojice članova SD Croatije Berlin, razgovaralo na redovitom sastanku Crotijine uprave ponedjeljkom.
– Svi smo još pod dojmom događaja. Imali smo sastanak gdje smo razgovarali o tome kako će se tim povodom dalje razvijati stvari. I jedan i drugi tim dužni su nakon ovoga sačiniti izvješće o tome što se dogodilo. O svemu će se onda najprije izjasniti sportski sud Berlinskog nogometnog saveza. Ukoliko bude potrebe, u sačinjavanju ovog izvješća i u cijelom ovom slučaju, imamo potporu i odvjetnika Davora Prtenjače iz Stuttgarta, rekao je Begić, pojašnjavajući kako je Berlinski nogometni savez ponudio, ukoliko je potrebna, stručnu, psihološku pomoć mladima koji su bili prisutni kod agresivnog, nasilnog i kriminalnog čina na stadionu. -Za sad smo tu pomoć odbili. Ali nastojat ćemo još malo odgoditi natjecanja mladih, kaže Josipo Begić.
Predsjednik kluba Cimbria Trabzonspor, posjetio je u bolnici Marija Jurčevića te izrekao riječi isprike u ime ovog kluba. Njemačka policija još uvijek traga za muškarcem koji je nožem ozlijedio dvojicu Hrvata u vrijeme utakmice mladih ranga B u subotnje popodne te nakon ovog agresivnog i kriminalnog čina nasilja, pobjegao s mjesta događaja.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
dorotić ivo
dorotić ivo
11 years ago

Sve je ovo dobro napisano i rećeno, ali ovo nije ni prvi ni zadnji put, kada su turci povukli nož na nekoj utakmici. To sam i sam doživio, ali na sreću nitko nije povrijeđen. Lijepo je da se je predsjednik, Bilal Öztuürk izvinio, samo ni on nije puno bolji. Šou koji je on u Gatowu u nedjelju poslje podne izveo, nije puno bolji od povlaćenja noža u subotu poslje podne. Napadati BFV i vrijeđati domačina iako mu taj domačin nije ništa napravio. Možda je sudac malo pretjerao, sa 3 crvena kartona u 90+5 igrač, 90+6 trener i 90+7 i menđer… Read more »