NAGRADA SONJI SMOLEC

SONJA SMOLEC OSVOJILA MEĐUNARODNU NAGRADU ZA KRATKU PRIČU
Madrid/ Hrvatska spisateljica i pjesnikinja iz Velike Gorice, Sonja Smolec, inače i draga suradnica Hrvatskog glasa Berlin, na međunarodnom je natječaju za kratku priču što ga je organizirao El Museo de la Palabra u Španjolskoj, osvojila nagradu za kratku priču napisanu na engleskom jeziku. Priča Sonje Smolec ima  naslov Night Howl.
Nagradu za kratku priču na španjolskom jeziku dobila je Rosi Pastor CarballoPobjednik na natječaju za kratku priču napisanu na hebrejskom je Roy Daya iz Izraela, a za kratku priču napisanu na arapskom, nagradu je dobio Awwad Eid Samir Sharif iz Egipta.

Nagrade je svim pobjednicima predala Dolores de Cospedal, predsjednica pokrajine Castile-La Mancha i predsjednica Narodne stranke Španjolske. Nagrađenima  je čestitala i španjolska princeza Lretizia.  Dodjeli nagrade prisustvovao je i veleposlanik RH u Madridu, Neven Pelicarić.

Na ovom natječaju, na kojemu je Sonja Smolec, osvojila nagradu za kratku priču, sudjelovalo je 14 253 autora iz 89 zemalja. Hrvatski glas Berlin  upućuje tople čestitke Sonji Smolec koja  se netom vratila iz Madrida s dodjele nagrade.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dubravka Borić
11 years ago

čestitam

Sonja
11 years ago

Hvala svima na čestitkama! Još sam umorna ali bilo je nezaboravno!

Dr. Rajko Glibo
11 years ago

Čestitke svim nagrađenim, ali ona vatrena našoj Sonji Smolec tihoj i vrijednoj kreativki.

Josip Mayer
11 years ago

Čestitka dobitnicima nagrada,

a posebno našoj Sonji Smolec ..koja je među toliko stranih autora..raznih zemalja uspjela osvojiti nagradu..u pisanom kratkom smislu..s time ujedno upoznati i druge zemlje i različitih nacije sa Hrvatskom.