OTKAZI RADI KAŠNJENJA

NOVA ZRAČNA LUKA TEK DOGODINE! OTKAZ DIREKTORU I GLAVNOM PLANERU
tekst i foto: Sonja Breljak
Berlin/Slučaj kašnjenja završetka radova i objave pomjeranja datuma otvaranja nove zračne luke Berlin Brandenburg, dobio je i svoj nastavak. Prema informacijama  koja su nam stigle od Ralfa Kunkela, iz Ureda za tisak Zračne luke Berlin Brandenburg GmbH, zasjedao je Nadzorni odbor zračne luke Berlin-Brandenburg GmbH. Na ovom sastanku su razmatrani razlozi za, nedavno objavljenu odgodu otvaranja i daljnje korake u realizaciji zračne luke Berlin Brandenburg Willy Brandt.
Vijeće je donijelo par značajnih odluka. Ponajprije, datum otvaranja zračne luke pomjeren je za 17. ožujak 2013. godine. Zaključeno je kako je od planera bio podcijenjen stvarni rizik mogućeg kašnjenja u završetku naprednih sustava zaštite od požara. Situacija je nedavno pogoršana i činjenicom da je nekoliko obrta bilo u zaostatku s izvedbom radova te su se  njihova izrada, obuka i probni rad, provodili  istovremeno. Druga mana trenutnog stanja zračne luke Berlin Brandenburg je nedostatak stabilnosti pojedinih sustava, posebno u dijelovima na području informatičke tehnologije i sigurnosne opreme (npr. LAN mreže, vatrodojavni sustav, kontrola vrata).

Tijekom rasprave o razlozima za odgodu otvaranja, donesena je i druga važna odluka. Odlučeno je da će rukovodeće mjesto, na kojemu je od 2008. godine, napustiti  dr. Manfred Körtgen, tehnički  direktor odgovoran za provedbu izgradnje zračne luke Berlin Brandenburg. Do izbora novog direktora, odgovornost nad ovim sektorom privremeno je  preuzeo glavni direktor zračne luke, Dr. Rainer Schwarz,

Istodobno, Nadzorni odbor je odlučio (treća odluka), raskinuti ugovor sa glavnim planerom BBI, odgovornim za cjelokupno planiranje i nadzor, a koji se sastoji od  J.S.K. International Architekten und Ingenieure GmbH i  gmp Generalplanungsgesellschaft mbH.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments