KOMENTAR TJEDNA

Komentar na tekst POPUT DUGE od 14.05.2012. godine

Alfred
/15.05.2012./E, da! Šteta, mama Sonja morade ostati u Berlinu, no mladi Berlinčani su bravurozno ispunili misiju – Susret katoličke mladeži u Sisku. Pokazali su svoju duboku vjeru, ljubav prema Domovini, dokazali su i pokazali Tko su, Što su, odakle su i u čijem okrilju žive svoju mladost – nadahnuti Duhom svetim, otkrili su još jednu dimenziju pripadnosti i odanosti Narodu i Vjeri. Radosni, vratiše se u Berlin i sada mogu graditi svoj život i nestrpljivo očekivati mogućnost ponovnog susreta – ponovnog obhoda vinograda Gospodnjeg. Radost, koju sam doživio, kad sam te divne mlade ljude susreo u Sisku – nemoguće je satkati riječima; ta razdragana/poznata lica, vedrina i ushićenost na njihovim obrazima – neopisivo.

Pa k tome, ponovni susret sa sestrom Anicom i njezinim susestrama, sestrom Smiljom, fra Ivanom, g. Suzanom, g. Anicom – emocije nad emocijama.
Uzbudljiv, iako kratak susret sa sisačkim biskupom mons. Vladom Košićem i drugim biskupima s kojima se poznajem od prije, sa naših hodočašća u Hildesheim.
U razgovoru sa ljudima glede Susreta, osjeća se velika zadovoljština; ima se čak i razumijevanja poradi prometnih poteškoća, koje su imali – mnogi su ponosni na ovaj Susret – kao na još jedan povijesni dan za Sisak. Sisak je bio i ostao Grad hrvatskih pobjeda, Grad sv. Kvirina.

Srdačan pozdrav mladima i voditeljima u Berlin.

Zahvaljujemo g. Sonji u svezi sa akreditacijama i nadamo se skorom viđenju u Strušcu.
Alfred Matijašević

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments