KOMENTAR TJEDNA

Komentar na tekst “Miris kruha” (ulomak iz knjige “260 dana”), od 01. 04. 2012.

Marijan Gubina
/02.4.2012./ Poštovani čitatelji, zahvaljujući uvaženoj gospodi Sonji Breljak i Emilu Ciparu, čitatelji Hrvatskog glasa Berlin mogu se upoznati s tekstom kratkog romana pod nazivom 260 DANA koji govori o novijoj hrvatskoj povijesti, domovinskom ratu, no govori i o besmislu rata, kao i snazi pojedinca koji može prevladati sve društvene probleme. Zbog njihovog zalaganja da i vi, čitatelji Hrvatskog glasa Berlin, čujete za knjigu te da se upoznate sa sadržajem, osjećam se obveznim obratiti vam se sa zahvalom na Vašoj zainteresiranosti za predmetnu knjigu.

Posebno se zahvaljujem i obitelji Karačić koji su me doveli do otvorenih vrata Hrvatskog glasa Berlin i omogućili mi zadovoljstvo da svoju autobiografiju podijelim s vama.
Možda najbitnija poruka koju vam šaljem kroz svoj roman je da ja, unatoč teško proživljenoj kalvariji, ne osuđujem, ne mrzim, ne generaliziram, nego pozivam sve na uvažavanje raznolikosti, povećanje tolerancije i širenje ljubavi kako bi se postigla sloboda jer sloboda je najveća vrijednost u našim životima.
Volite sebe i sve druge, ne dozvolite si luksuz da budete otrovani mržnjom i bit ćete slobodni.
Vama, dragi čitatelji Hrvatskog glasa Berlin, moja malenkost stoji na raspolaganju za svako pitanje i razgovor.
Lijep pozdrav i svako dobro,

Marijan Gubina, autor knjige “260 dana”.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments