NEZABORAVNA VEČER S MLADIMA

MLADI HKM BERLIN I NJIHOVI VODITELJI, PREDSTAVILI SVOJE PUTOVANJE I SUDJELOVANJE NA SUSRETU HRVATSKE KATOLIČKE MLADEŽI U SISKU
tekst i foto: Sonja Breljak …foto album ispod teksta
Berlin/ –E, pa da su sa svakom mladom osobom koja je putovala u Sisak, došli barem roditelji, bake i didovi, prijatelji, dvorana bi bila puna ...rekao je fra Petar u uvodnoj riječi nakon zajedničke molitve. Ali eto, to je njihova stvar. Bolje rečeno, jako puno su propustili. A bila je to nezaboravna večer najavljena kao prezentacija putovanja mladih HKM Berlin na Susret Hrvatske katoličke mladeži u Sisak. Kraće, večer naslova “Kako nam je bilo …”

U stvarnosti, bilo je to i više od obične prezentacije. Glazba, pjesma, radost, smijeh, mladenački spontano i duhovito. Taj duh i atmosfera u dvorani! Uspjeli su mladi na lijep način, prenijeti i na druge  kako je to bilo u Sisku, onako da to mogu, baš duboko, osjetiti i oni koji nisu tamo bili.

38 mladih HKM Berlin,  predvođeno fra Ivanom, te voditeljicama Suzanom Smolković i Anicom Krstanović, s puno oduševljenja i radosti koja ih ni do danas nije napustila, sudjelovalo je u Sisku na Susretu hrvatske katoličke mladeži. Bilo je oko 30 tisuća sudionika. Berlin je najudaljenija misija iz koje su stigli sudionici Susreta. Mladi iz Berlina bili su smješteni u Petrinji, oduševljeni svim i svačim.

O svemu tome čitalo se, pripovjedalo, pjevalo i slikom prikazivalo od početka …od polaska iz Berlina, dočeka od strane “bivših Berlinčana” u Zagrebu, topla gostoprimstva Petrinjaca, do ljepote zajedničke molitve i pjesme u Sisku, mise s dubrovačkim biskupom, polaska nazad i dolaska u Berlin.

Okosnica ove pripovjesti, prave predstave, bio je Dnevnički zapis 17 godišnje Matee Marić, članice Zbora mladih koja je na poticaj Hrvatskog glasa Berlin i voditelja mladih, vodila dnevnik o događajima i doživljajima na ovom putovanju. Na prezentaciji u dvorani HKM brojni su mladi čitali Mateeine zapise, pokazali kako dobro vladaju hrvatskim jezikom, kako su upoznali i spoznali puno novih stvari o Sisku, Petrinji, Hrvatskoj i samima sebi.

Dragi mladi, baš ste to dobro uradili. Predivna večer. Izvrsna prezentacija. I voditeljima fra Ivanu, Anici i Suzani “skidamo kapu” za preuzetu odgovornost nad mladih ljudima i odgovornost pred roditeljima koji su im svoju djecu povjerili.

Bila je to večer puna zadovoljstva, radosti i zajedničkog uživanja u doživljajima koji su na mlade ljude ostavili duboke tragove. Već sad se svi raduju sljedećem Susretu mladih što se ima održati u Dubrovniku 2014. godine.

Na kraju večeri riječi zahvanosti i prigodan dar upućene su župniku fra Petru Čirku koji je financijski i duhovno podržao mlade u pripremi i odlasku u Sisak. Mladi su se riječima i darom, predanim Ivanu Bitunjcu i Elizabeti Kopić, zahvalili i Savezu hrvatskih društava Berlina koji je novčanim darom od 500 eura, prihodom od Blistave noći klasike, pomogao ovo divno putovanje mladih. Mladi su zahvalili i svojim voditeljima, fra Ivanu, Anici i Suzani. Uradili su prelijepe foto albume na čijim je stranama svaki od sudionika putovanja, riječima i fotografijama ostavio svoj trag kao uspomenu.

I na kraju, zahvalili su mladi i njihovi voditelji i našem Hrvatskom glasu Berlin, da smo ih pratili na njihovu putu, od priprema, polaska iz Berlina preko  događaja u Sisku …koje je izvrsno pratio naš suradnik Alfred Matijašević …pa sve do prenošenja i uređenja Mateinih Dnevničkih zapisa. –Bilo je i nama i našim čitateljim lijepo biti na ovaj način s vama …poručismo, sretni da i ovoga puta uspjesmo povezati, spojiti naše mlade na njihovu putu i zahvalni da su svoje iskusttvo i doživljaj podijelili s nama.  Majica s potpisima svih putnika u Sisak lijepa nam je uspomena na doživljaj berlinske, hrvatske mladeži i naš skromni medijski udio u tom djelu. Oni nam napisali veliko HVALA! Istim od srca uzvraćamo. Za tople riječi i potporu našem radu, kažemo ….TISUĆU PUTA HVALA!!!

U Sisak su pored voditelja fra Ivana Ante Rozića, Anice Krstanović i Suzane Smolković, putovali: Katarina  Antolović, Marina Baćak, Marko Baćak, Antonija Bagarić, Ivana Baković, Marko Bogut, Ružica Buljan, Ana Buljan, Elena Ćaleta , Ivana Čujić, Ana Draganović, Ivan Grgić, Nino Andre Gruda, Melanie Horvat, Marija Magdalena Horvat, Ines Igel, Josip Jukić, Krešo Jurišić, Ivana Kalajica, Jelena Kovačević, Ines Ladan, Mateja Leventić, Matea Marić, Jennifer Antonella Milanović, Josip Milanović, Rocco Penić, Filip Projić, Marko Rogusić Marko, Ivana Šapina, Ana Smolković, Mateo Sovulj, Marija Širić, Tea Tomić, Ilona Tomić, Željka Vujić, Katarina Zlatunić, Ana Žarko i Josipa Žuljević.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments