KAKO JE BILO NA 12. “TOP 12”

teksti i foto: Ivo Dorotić …foto album ispod teksta
Berlin/Igrano  na pomoćnim igralištima Friedrich-Ebert-Stadiona, pred oko 450 gledatelja. Ovo takmičenje nije stajalo pod dobrom zvijezdoma. Naime, neke ekipe iz Njemačke nisu došle i to ne mogu shvatiti. Ali kako shvatiti ekipu Bugojna iz Berlina koja je dan prije otkazala, izgleda da nisu mogli „dobit kartu za autobus“˛ Uz osam pozvanih ekipa koje su se i odazvale, ubačene su još dvije ekipe SD Croatie Berlin: SD Croatia 2 i B-Juniori koje je predvodio Mario Jurčević. Tako da se igralo u dvije grupe sa po 5 ekipa. Igrano je po sistemu, prvi iz grupa razigravaju za pobjednika, dok drugi iz grupa razigravaju za treće mjesto.

Zbog kiše se počelo skoro sat kasnije, tako da je čitava satnica bila poremećena i pomjerena.

A počelo je, pjevanjem himni Njemačke i Hrvatske, pozdravnim govorima predsjednika udruge Ivice Orlića, koji je pozdravio sudionike turnira i goste. Među gostima su bili veleposlanik RH dr. Miro Kovač, budući trener nacionalne ekipe, Igor Štimac,  rukovodstva ekipa, kao i predsjednik SD Croatie Josip Begić i počasni predsjednici Franjo Husajina i legenda Croatie Pero Kolobarić. Prisutne je pozdravio i sam veleposlanik i poželio dobru zabavu. Isto tako se je natjecateljima obratio i Igor Štimac i zaželio uspjeh u natjecanju.

Prikazan je dobar i fer nogomet. Samo jedna crvena karta, a i za nju snosi krivicu više vrijeme nego sam igrač, na mokroj i klizavoj umjetnoj podlozi nije mogao da se zaustavi, već je protivnika uklizavanjem  izbacio u aut, ali hvala Bogu sve je dobro prošlo. Bilo je malo neriješenih utakmica dok su vratari morali za loptom u mreži posegnuti 59 puta, ne računjuči i 11-sterce u borbi za prvo i treće mjesto.

U borbi za prvo mjesto su se sastale dvije najbolje ekipe -SD Croatia Berlin je neporažena osvojila sve bodove, 12, dok je NK Croatia-Zagreb Stuttgart jednom igrala neodlučno 2:2, i sa 10 osvojenih bodova bila prva u svojoj grupi. Ovo nije prvi put da se ove dvije ekipe sastaju u finalu ovog turnira, sto je bilo i ne tako davno u Nürnbergu, pobjednik je tada bio Stuttgart. Ove godine je to pošlo za rukom SD Croatia Berlin.

Sudionici turnira su bili: NK Croatia-Zagreb Stuttgart, NK Croatia Bitigheim, FC Croatia Frankfurt, SD Croatia Berlin Juniori, SD Croatia-Berlin, NK Zagreb Dortmund, SC Croatia Mülheim, NK Croatia Essen, NK Croatia Hamburg, SD Croatia 2,

Finale: NK Croatia-Zagreb Stut. : SD Croatia-Berlin 2:2 (0:2) nakon izvođenja 11-steraca (3:5) za konačni 5:7.

NK Croatia-Zagreb Stuttgart: Čurčić- Zovko,Filip, Čorić, Pulje-Bošnjak, Marjanović, Vrcan, Šimić-Brečić.
SD Croatia-Berlin: Omrčen-Ređić, Vukadin I., Bošnjaković, Beier- Kapiscka, Jurilj, Brda, Marschel, Milanović B.-Kujunđija.

Strijelci: 1:0 (Duloje Patrik), 2:0 (Andrija Šimić), 2:1 Manuel Marschel, 2:2 Dario Kujunđija.

Igru su bolje otvorili gosti koji u svojoj ekipi su imali i ponajboljeg igrača turnira Bošnjaka. Dok je ekipa SD Croatije imala uz Omrčena vrlo raspoloženog Marschela, koji je najprije smanjio vostvo Stuttgarta, da bi  jednu minutu prije kraja sa jednim prodorom po lijevoj strani, izvanredno poslužio Darija Kujunđiju, koji je manirom vrsnog strelca loptu smjestio u mrežu i izjednačio rezultat.

Kratko nakon tog je sudac odsvirao kraj. Nakon male pauze se je bacio novčić, odlučeno da domaćin bude prvi izvođač. Loptu je uzeo Marschel, koji je istu poslao u mrežu. Prvi izvođać  Filip Anić, Croatia-Zagreb, loptom pogađa gredu i to je odlučilo pobjednika jer su svi ostali izvođači domaćina  bili precizni: Vukadin, Duvnjak, Kujunđija i Milanović B.
Zovko, Bošnjak i Lovrić su izveli dobro svoje udarce, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Na kraju je zasluženo slavila domaća ekipa koja je u svojim redovima imala par vrlo raspoloženih pojedinaca, a uz aut liniju „starog“ lisca Bajramija.

Kako obično biva, ove dvije ekipe su pokupile i najviše nagrada:

Najbolji vratar Ante Omrčen SD Croatija Berlin

Najbolji igrač: DamirBošnjak Croatia-Zagreb Stuttgrat

Najbolji golgeter: Marcel Marschel SD Croatia 6 pogodaka. To nisu bili njegovi jedini pogodci tog dana, navečer u 21 sat igrajući futsal za SD Croatiju protiv  Futsal Cluba Berlin,  svojim pogodcima  (tri) u mreži protivnika obilno je doprinio pobjedi od 3:1.

Pokal za Ferplay otišao je u Dortmund, ti momci su već na terenima pokazali kako se iga i slavi, a ne raspravlja sa sucima.

Navečer je održana zabava u Grand Gala Festsalle u Spandau, tamo su se našle sve ekipe i uzvanici među kojima je bio i član Bundestaga Josip Juratović koji je predao pobjednički pokal.

Zabavu i proslavu Croatijine pobjede je uveličao folklor Hrvatske zajednice i Ženska grupa pjevača iz HKM. Na proslavi su se pojavili i igrači futsala koji su u 21 sat odigrali utakmicu u Sporthalle Zelendorf, na drugom kraju ovog velikog grada.

Priogodom otvaranja zabave predsjednik udruženja Hrvatskih klubova u Njemačkoj, Ivica Orlić pozdravio je sve prisutne i zahvalio domaćinima, na dosada najbolje organiziranom turniru i rekao da se nada da će i Frankfurt kao organizator sljedećeg 13. turnira biti isto tako uspješan.

Za glazbu na zabavi, se potrudio Mirko Perković “Poky“ & “Tomi i Band”

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments