ISUSA PRIBLIŽAVA VJERNICIMA - Hrvatski Glas Berlin

ISUSA PRIBLIŽAVA VJERNICIMA

Fra Zvjezdan Linić pruža mir  i približava Isusa vjernicima.
piše: Josip Mayer
Novi Vinodolski
/ Puno sam dobrih riječi čuo o njemu, oduvijek mi je bila želja, biti  prisutan  na Duhovnoj obnovi koju vodi fra Zvjezdan Linić. I evo, uz druge vjernike, želja se i meni ispunila. Crkva Sv. Filipa i Jakova u Novom Vinodolskom. Lijepa, rustikalna crkva ispunjena je bila od mnogih građana i turista iz Novoga, Crikvenice, Selca, i drugih okolnih mjesta. Sve ispunjeno do zadnjeg sjedala i stajećeg prostora. Mnogobrojni stariji i mlađi  vjernici, a nisu izostala ni njihova djeca. Crkva se  nalazi u samom centru grada. U njoj  je ovih dana održana trodnevna  …poslije podne po dva sata …Duhovna obnova, koju je predvodio te od vjernika s veseljem i pljeskom, bio dočekan, fra Zvjezdan Linić. Iako pomalo već u predvečerje, u Crkvi se osjetila neka vrućina. Sve se je to ipak izdržalo uz pjesmu i molitvu ovog neumornog svećenika koji širi svojim vjernicima poruku dobrote, poruku o iscjeljivanju bolesti čovjeka kroz vjeru u Isusa, a sve to uz ljubavne pjesme i molitvu Isusu, te uz dirljivu glazbu klavira i gitare, poznatih domaćih mladih glazbenika, pjevača i izvođača.

Fra Zvjezdan Linić  je posebno naglasio:- Dragi vjernici …Isus je tu među nama, mi ga ne možemo opipati, niti se s njim sudariti.. ali on je tu …on nas čuva. Uvijek se je dobro toga sjetiti, bilo to na putu ili gdje god drugo bili ili se nalazili …posebno u nekoj nevolji ili u zlu …samo nam je potrebno vjerovati u njega i povjeriti se njemu. Isus je uvijek pokraj nas, i kad nam je najteže ..trebamo ga pozvati, on nas neće nikad iznevjeriti. Nemojte biti u strahu, premda je i meni poznato, jer mi se mnogi vjernici obraćaju, u ovome današnjem životu, ima mnogo različitih strahova, poput …hoće li biti dovoljno posla, hoću li imati dovoljno novaca za otplatiti neku, komunalnu i kreditnu ratu, hoću li imati za gabljac djetetu u školu, postoje i bračni problemi, rastave braka i još koješta drugo. Sve to nas košta briga i straha, naravno pojedine i živaca, i neke druge bolesti …skoro ih vidim u vašim očima …koje nas odvedu u razne depresije ponekad i do pogiblja.

Fra Zvjezdan dodaje:-Imamo toliko knjiga, molitvenika i drugih raznih prilika sastati se sa Isusom, pozvati ga k sebi. Samo nam ih je potrebno uzeti negdje iz ladice i upotrijebiti ih. Dragi vjernici …braćo i sestre, ne bojte se pozovite tada Isusa u pomoć kada vam je najteže.

Oni koji su poznavatelji Biblije, mogu se sjetiti, koliko puta stoji u Bibliji  …ne bojte se …Isus je tu, samo ga pozovite i vjerujte u njega, on će vam sigurno pomoći i dati posebnu pomoć i podršku u daljnjem, dati i biti smisao vašeg života.

U kući susreta Tabor pri Franjevačkom samostanu u Samoboru organiziraju se brojni tečajevi duhovnih vježbi, seminari, duhovne obnove, ozdravljenja itd. Osobito su pozvani mladi, koji tu produbljuju svoju vjeru. Većinu seminara vodi fra Zvjezdan Linić, a s njim je u Taboru i svećenik fra Remigije Mlinarić, uz brojne laike koji im pomažu.
I nakon Duhovnog programa te završetka sv.Mise vjernici su se mogli pozdraviti sa fra Zvjezdanom, naravno i meni je osobno bila posebna radost i veselje stisnuti ruku vrijednom, dobrom čovjeku svećeniku, na čije blogerske stranice sam rado …uz par komentara uz druge komentatore …i sam navratio. Kada sam mu rekao moje ime i tko sam …po čemu me je i prepoznao ..naime, jednom među komentarima spomenuo sam mu ujedinjenje Kršćanstva na što mi je odgovorio:-Za to vrijedi moliti!

U svakom slučaju, neka si svatko na svoj način promisli …Kada bi takovih svećenika više imali u našoj Hrvatskoj, gdi bi nam bio kraj dobrote, mira i ljubavi, onaj tko nije bio nadzočan na seminarima i Duhovnim obnovama fra Zvjezdana Linića propustio je sigurno nešto posebno ..što još nije doživio.

Programski izvor: blagoslov kom:

28.06.-01.07.2012. – Tabor (Samobor) – duhovna obnova: “Ovo je Krv moja za oproštenje grijeha” – vodit će fra Zvjezdan Linić
13.07.-15.07.2012. – Kurešček (Slovenija) – centar Kraljice mira – duhovni seminar – vodit će James Manjackal
Zagreb, Siget – crkva sv. Križa – svaki zadnji utorak u mjesecu od 18:30 molitva za ozdravljenje – vodi fra Smiljan Kožul

http://www.tabor.com.hr/Raspored-Seminara/Bilten-do-rujna-2012.aspx

Related Post

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Josip Mayer Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Josip Mayer
Guest
Josip Mayer

Kako se je lijepo danas podsjetiti na pokojnoga fra.Zvjezdana Linića.Čovjeka koji tje iza seb ostavio mnoštvo ljudske ljubavi i vjeru u Boga.Bog mu daj lahko duši.