ISUSA PRIBLIŽAVA VJERNICIMA

Fra Zvjezdan Linić pruža mir  i približava Isusa vjernicima.
piše: Josip Mayer
Novi Vinodolski
/ Puno sam dobrih riječi čuo o njemu, oduvijek mi je bila želja, biti  prisutan  na Duhovnoj obnovi koju vodi fra Zvjezdan Linić. I evo, uz druge vjernike, želja se i meni ispunila. Crkva Sv. Filipa i Jakova u Novom Vinodolskom. Lijepa, rustikalna crkva ispunjena je bila od mnogih građana i turista iz Novoga, Crikvenice, Selca, i drugih okolnih mjesta. Sve ispunjeno do zadnjeg sjedala i stajećeg prostora. Mnogobrojni stariji i mlađi  vjernici, a nisu izostala ni njihova djeca. Crkva se  nalazi u samom centru grada. U njoj  je ovih dana održana trodnevna  …poslije podne po dva sata …Duhovna obnova, koju je predvodio te od vjernika s veseljem i pljeskom, bio dočekan, fra Zvjezdan Linić. Iako pomalo već u predvečerje, u Crkvi se osjetila neka vrućina. Sve se je to ipak izdržalo uz pjesmu i molitvu ovog neumornog svećenika koji širi svojim vjernicima poruku dobrote, poruku o iscjeljivanju bolesti čovjeka kroz vjeru u Isusa, a sve to uz ljubavne pjesme i molitvu Isusu, te uz dirljivu glazbu klavira i gitare, poznatih domaćih mladih glazbenika, pjevača i izvođača.

Fra Zvjezdan Linić  je posebno naglasio:- Dragi vjernici …Isus je tu među nama, mi ga ne možemo opipati, niti se s njim sudariti.. ali on je tu …on nas čuva. Uvijek se je dobro toga sjetiti, bilo to na putu ili gdje god drugo bili ili se nalazili …posebno u nekoj nevolji ili u zlu …samo nam je potrebno vjerovati u njega i povjeriti se njemu. Isus je uvijek pokraj nas, i kad nam je najteže ..trebamo ga pozvati, on nas neće nikad iznevjeriti. Nemojte biti u strahu, premda je i meni poznato, jer mi se mnogi vjernici obraćaju, u ovome današnjem životu, ima mnogo različitih strahova, poput …hoće li biti dovoljno posla, hoću li imati dovoljno novaca za otplatiti neku, komunalnu i kreditnu ratu, hoću li imati za gabljac djetetu u školu, postoje i bračni problemi, rastave braka i još koješta drugo. Sve to nas košta briga i straha, naravno pojedine i živaca, i neke druge bolesti …skoro ih vidim u vašim očima …koje nas odvedu u razne depresije ponekad i do pogiblja.

Fra Zvjezdan dodaje:-Imamo toliko knjiga, molitvenika i drugih raznih prilika sastati se sa Isusom, pozvati ga k sebi. Samo nam ih je potrebno uzeti negdje iz ladice i upotrijebiti ih. Dragi vjernici …braćo i sestre, ne bojte se pozovite tada Isusa u pomoć kada vam je najteže.

Oni koji su poznavatelji Biblije, mogu se sjetiti, koliko puta stoji u Bibliji  …ne bojte se …Isus je tu, samo ga pozovite i vjerujte u njega, on će vam sigurno pomoći i dati posebnu pomoć i podršku u daljnjem, dati i biti smisao vašeg života.

U kući susreta Tabor pri Franjevačkom samostanu u Samoboru organiziraju se brojni tečajevi duhovnih vježbi, seminari, duhovne obnove, ozdravljenja itd. Osobito su pozvani mladi, koji tu produbljuju svoju vjeru. Većinu seminara vodi fra Zvjezdan Linić, a s njim je u Taboru i svećenik fra Remigije Mlinarić, uz brojne laike koji im pomažu.
I nakon Duhovnog programa te završetka sv.Mise vjernici su se mogli pozdraviti sa fra Zvjezdanom, naravno i meni je osobno bila posebna radost i veselje stisnuti ruku vrijednom, dobrom čovjeku svećeniku, na čije blogerske stranice sam rado …uz par komentara uz druge komentatore …i sam navratio. Kada sam mu rekao moje ime i tko sam …po čemu me je i prepoznao ..naime, jednom među komentarima spomenuo sam mu ujedinjenje Kršćanstva na što mi je odgovorio:-Za to vrijedi moliti!

U svakom slučaju, neka si svatko na svoj način promisli …Kada bi takovih svećenika više imali u našoj Hrvatskoj, gdi bi nam bio kraj dobrote, mira i ljubavi, onaj tko nije bio nadzočan na seminarima i Duhovnim obnovama fra Zvjezdana Linića propustio je sigurno nešto posebno ..što još nije doživio.

Programski izvor: blagoslov kom:

28.06.-01.07.2012. – Tabor (Samobor) – duhovna obnova: “Ovo je Krv moja za oproštenje grijeha” – vodit će fra Zvjezdan Linić
13.07.-15.07.2012. – Kurešček (Slovenija) – centar Kraljice mira – duhovni seminar – vodit će James Manjackal
Zagreb, Siget – crkva sv. Križa – svaki zadnji utorak u mjesecu od 18:30 molitva za ozdravljenje – vodi fra Smiljan Kožul

http://www.tabor.com.hr/Raspored-Seminara/Bilten-do-rujna-2012.aspx

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
Josip Mayer
3 years ago

Kako se je lijepo danas podsjetiti na pokojnoga fra.Zvjezdana Linića.Čovjeka koji tje iza seb ostavio mnoštvo ljudske ljubavi i vjeru u Boga.Bog mu daj lahko duši.