VJEKOSLAV KRSNIK-NAŠ SURADNIK

ŽIVA ISTINA  -NOVA RUBRIKA NAŠEG SURADNIKA VJEKOSLAVA KRSNIKA
Zagreb-Berlin
/  Sretni su to trenuci u životu jednog portala ili bilo kojeg glasila. Oni trenuci koji pokažu kako vas drugi gledaju, čitaju, procjenjuju, cijene ….Oni trenuci dostatni da ohrabre, pomognu, daju vjetar u leđa, postanu poput bisera …još jednog u nisci, našoj bisernoj (suradničkoj) ogrlici. U takve sretne trenutke smještam i onaj kad na email adresi našeg Glasa, osvanu poruka Vjekoslava Krsnika. Eeeej …velim,Vjekoslava Krsnika! Nije mi trebalo dugo, kako bi rekli neki naši suradnici …da prorade klikeri …te ostah zadivljena, zahvalna …
Suradnja? -veli poruka iz Zagreba? Suradnja! -odgovara hitno Berlin. A kako i ne bi. Iako u vrlo (vrlo, vrlo!) skraćenom životopisu i nema nekih godina, pa neću ni ja posebno “potezati” za njima, moram ipak reći …i prije godine rođenja Vaše urednice, naš novi (duhom mladi) suradnik, Vjekoslav Krsnik, već je iskusio prve tvrde kore novinarskog kruha …Pa dalje, puno dalje, više, sve do danas …eto i do nas. Mi sretno raširili ruke u znak dobrodošlice.

Evo ukratko:

Vjekoslav Krsnik je veteran hrvatskog novinarstva. Već je više od pola stoljeća nazočan u tiskovnim i elektronskim medijima kao novinar i novinski analitičar. Bio je dopisnik Tanjuga u Australiji, a uoči raspada Jugoslavije vodeći komentator „Vjesnika“ koji je raskrinkavao Miloševićevu velikosrpsku politiku. Bio je suutemeljitelj i prvi glavni urednik HINE, s kojeg mjesta je 1991. godine smijenjen nakon 10 mjeseci. Otada je slobodni novinar. Pokrenuo je nekoliko tjednika –  „Hrvatski internacionalni tjednik“, „Hrvatski i bošnjački tjednik“, za vrijeme sedmogodišnjeg boravka kao free lancer u New Yorku pokrenuo je prvo „American Croatian Newsletter“, a potom novine za američke Hrvate „Croatian American Times“. Posebno je ostao upamćen kao jedini novinar u tadašnjoj Jugoslaviji koji je 1984. godine branio „Hajdukovog“ igrača Vedrana Rožića kad je prešao u sydneysku „Croatiju“. Od 1995. do 2002. bio je prvi stalno akreditirani hrvatski novinar, i to o svom trošku, u Ujedinjenim narodima. Prije četiri godine izdao je knjigu polemika s političarima i novinarima „Press karte na stol“. Još uvijek aktivan u posljednje doba bavi se političkim marketingom, a početkom ove godine pokrenuo je i vlastiti portal www.zivaistina.info.

…eto dragi čitatelji …nadamo se dugo na Hrvatskom glasu Berlin, u rubrici ŽIVA ISTINA Vjekoslava Krsnika, čitati britke i zanimljive analize političke zbilje u Hrvata.

Urednica

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
abrakadabra
abrakadabra
7 years ago

ne diraj mi Sanadera