NA NEDJELJNE MISE I DALJE UZ PRIJAVU

foto: Sonja Breljak

Berlin/ Misno slavlje u crkvi svetog Sebastiana u 11:30 prošle nedjelje bilo je posljednje koje se prenosilo putem YouTube kanala.

Točnije, u pročitanoj obavijesti, o tome je voditelj Misije, fra Zvonko Tolić, rekao sljedeće:

Svete mise preko našeg YouTube kanala više nećemo prenositi, jer smatramo da neće biti više potrebe, a ne želimo vjernike naviknuti na nesvakidašnju i nenormalnu situaciju da je dovoljno iz vlastitog doma sudjelovati na svetoj misi preko raznih medija. To je u redovitim prilikama primjereno i opravdano samo bolesnima i starijima. Budući da se situacija smiruje, a vjernici mogu doći na svetu misu, doduše u ograničenom broju, ne vidimo potrebe za daljnjim prenošenjem.

više

SJEĆANJE NA UVAŽENOG ISELJENIKA

IN MEMORIAM: Prof. dr. Josip Matešić, univ. profesor emeritus, slavist

tekst: Ivica Košak, Hrvatska kulturna zajednica

Wiesbaden/ 15. lipanja 2020./ 25. ožujka 2020. godine preminuo je prof. dr. Josip Matešić u 92. godini života. univ. profesor emeritus, slavist.

Josip Matešić rođen je 4. rujna 1927. godine u Kaptolu nedaleko od Slavonske Požege. Osnovnu je školu pohađao u Kaptolu, a Klasičnu gimnaziju u Zagrebu.
Na Filozofskom  fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomira VIII. grupu (za narodni jezik i književnost), ruski i  njemački jezik.

Od 1954. do 1956. godine (s prekidima zbog odlaska u inozemstvo) radi kao  asistent na Akademiji za  kazališnu umjetnost u  Zagrebu.…

više

PRILIKA ZA NOVO RAZDOBLJE

piše. Dragica Trumbetaš

Teško da nešto može pokvariti utisak savršenog dana od jučer. Bez oluje, sunce toplo, priroda u raskošnoj ljepoti. Skoro dovoljno, da ljudi mogu i zaboraviti kaos u kojem živimo.

Korona kao da je i zaboravljena, naš ministar zove Šveđane da nam dođu ljetovati, samo onako ovlaš prelazimo preko najave obaveznog nošenja maski na jesen. Iako svi tvrde da se o koroni ništa ne zna, sada ih polovica tvrdi da će se vratiti, druga polovica da neće. No najmanji problem bit će maske, možemo ih nositi i preventivno, samo da se ne ponovi proteklo razdoblje.…

više