RJEŠENJE ZA OSVJEŽENJE

tekst i foto: NIkša Smoje
Split/Dragi moji svi a posebno vi koji patite zbog ovih tropskih vrućina …U Splitu i okolici su paklene „afričke“ vrućine već više od misec dana. Obično to potraje 5-6 dana i onda se da živit, ali ovo, ovo stvarno triba priživit …a kako?

-Zatvorit se doma ispod klime i nije baš neko rješenje …
-Otić na more, okupat se, pa se onda vratit doma -ne ide …
-Đir po sjevernoj strani Marjana -ravno samoubistvu …
-Otić na otok – pari mi se da je tamo nešto ladnije -a gužva, a furešti …
-Posjet u vlašku (Dalmatinsku zagoru) …pa, oni imaju najviše temperature …
-Otić na riku Jadro, Žrnovnicu ili Cetinu …hm, nije loše, ali nije ni to dovoljno dobro.

Stiže Vam „Rješenje za osvježenje“!
Sist u auto, put priko Klisa, Prugova, Muća, Gornjeg Ogorja (Kerumi), Donjeg Ogorja (Kapitanovići), pa onda s terencem uzbrdo put planine Svilaje. Sve u svemu oko pola sata vožnje. A na Svilaji, čistog zraka, puna pluća kisika, puca pogled (kad je poseban dan vidi se i Italija), planinske biljke mirisom te mame, di koji bik ili krava u daljini, protrčala i lisica… A kad se počeja spuštat mrak, postalo je ladno, a mi u auto i nazad u Split.
Pa sad i danas, kad mi se od vrućine zamanta, bacin pogled na slike sa Svilaje i bude mi nekako malo ugodnije. A pokušajte se i vi malo oladit s ovim slikama. Slobodno s ovim fotografijama možete pokušat oladit sve one kojima je vruće, a možda nekog i zagriju, zagriju za otić na Svilaju. Svega lipoga!

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
11 years ago

Stvarno .. te velike vrućine i suše i mene zabrinjavaju,u nekim krajevima dolazi do nestašice pitke vode ,kuda li da je imaju dovoljno za zaljevanje..,kuda i pobeći..dolje tvrdo a gore visuko..nastavi li se to tako dalje..moglo bi postati..goruće do zabrinjavajuće..u smislu daljnjih elementarnih nepogoda..većih razmjera.