SVEĆENIK NA ZAMJENI

tekst i foto: Jakov Vranković
Koblenz/ Šta bi ovdašnji Hrvati bez svojih misija i njihovih svećenika?! Koliko oni vode brigu o vjernicima nije potrebno ni spominjati. Većina svećenika svoj zasluženi odmor provede u domovini, posjete rodbinu i prijatelje. Kako njihovi vjernici za to vrijeme ne bi ostali bez redovitih svetih misa oni nađu zamjenike koji ih uspješno zamjenjuju. Tako je ovog ljeta bilo i u misiji Koblenz gdje je ovdašnjeg župnika Stjepana Zadraveca mijenjao vlč.Tadija Crnjak, student Crkvene povijesti u Rimu, inače iz Đakovačke biskupije. Vlč. Tadiji ovo je inače drugi puta da je u Koblenzu kao zamjenik ovdašnjeg župnika i jako je drag ovdašnjim Hrvatima. Iako ovo vrijeme mnogi sa svojim obiteljima provode u zavičaju, ipak je sv. misama nazočio priličan broj vjernika a nije nedostajalo ni ministranata. Vlč Tadija ima prekrasne propovjedi, užitak ih je slušati. Uz to, komunitivan je, rado poslije mise popriča sa svima što je posebno lijepo i s njim je moguće o svemu razgovarati. Pravi Slavonac od Slavonskog broda.

Mnogi s kojima sam razgovarao rekli su mi samo lijepe riječi o vlč Tadiji. A I on je pun hvale za ovdašnje Hrvate:
Mnogi su me pozivali u svoje domove ali na žalost nisam mogao sve stići. Jednom riječu, bilo mi je jako lijepo, zahvaljujem svima na lijepom prijemu i …tko zna, možda se vidimo i dogodine! 

Hvala Vam i neka Vas dragi Bog čuva. A ja evo, u ime ostalih, zahvaljujem vlč. Tadiji i želim puno uspjeha u daljnjeg školovanju. UKoblenzu ste uvijek dragi gost!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments