NA RADOST DJECI I ODRASLIMA

U Zadru međunarodna likovna izložba Iserlohn – Neu-Isenburg – Zadar 2017.

tekst i foto: Željka Diklan

naslovnica (2)U mjesecu travnju 2017.godine objavljena su imena nagrađenih učenika na  Međunarodnom likovnom natječaju za djecu hrvatskih iseljenika širom svijeta Iserlohn – Neu-Isenburg – Zadar 2017. koje organiziraju i vode likovni umjetnici iz Njemačke, Ankica i Ante Karačić.

Nagradili su ukupno 50-tak učenika  iz dvije kategorije, za učenike od 1. – 4. r. i za učenike od 5.-6. r. iz Hrvatske i i ostalih krajeva svijeta.

Nagrađeni učenici Osnovne škole Zadarski otoci, 3.11.2017. primili su diplome  za svoje likovne radove na otvaranju izložbe u Zadru.

Naime,  likovni radovi doputovali su iz Njemačke i učenici su imali priliku uživati u najboljim dječjim ostvarenjima na prošlogodišnjem likovnom natječaju na temu: „Moj dom je svako mjesto gdje moja obitelj spusti sidro“.

DSC00272U zadarskoj školi na svečanoj priredbi, gospodin ravnatelj Davor Barić udijelio je diplome  učenicima. To su bili: Petar Barunčić (5.r.), Ivana Kuštera (5.r.), Donat Ivon (5.r.), Lucija Karamarko (4.r) i Marta Golem (4.r.).  

Priredbu su uveličali raspjevani učenici prvih razreda. Pokazali su što su naučili u školi pod vodstvom učiteljice Renate Andrović i Željke Diklan koje su u Zadru vodile i organizirale ovu  Međunarodnu izložbu   Iserlohn – Neu-Isenburg – Zadar 2017.

DSC00302Najavljen je i najnoviji likovno-literaran natječaj  Iserlohn – Osijek 2018.,na temu: „Zeleno i plavo putovanje“.

I na kraju, još nešto o pokretačima ovog projekta, Ankici i Anti Karačiću. Sav njihov veliki rad i trud je besplatan. Njihov entuzijazam izvire iz njihove kreativnosti. Oni su prošli svoj križni put tijekom Domovinskog rata. I pored progonstva iz Iloka i poteškoća u životu nisu odustali od svojih korijena.

Donose radost i veselje djeci, potiču ih na stvaralaštvo i potiču ih na osnovne moralne vrijednosti u životu da se voli obitelj, škola, grad, domovina, prijateljstvo, mir, poštenje i rad. Sve što nam Bog daje, a da nam ispuni srce i dušu. Dok je čovjek pošten, on je svjetlo i uzor svima.

Zaista, djecu i učitelje radovat će i ovaj novi likovno-literarni natječaj.

naslovnica (2)

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments