DUGA NOĆ BERLINSKIH MUZEJA

Berlin/Skoro 70 muzeja  i galerija sudjeluje u 28. berlinskoj Dugoj noći muzeja  koja se u subotu, 29. siječnja, održava pod  motom „Tijelo pogađa dušu“/  “Körper trifft Seele”.
Kombinirana karta  koja je u prodaji za ovu prigodu, može se koristiti  u vrijeme Duge noći muzeja, kako kod posjeta muzejima tako i kod posebnog Shattle–bus prijevoza te i u javnom gradskom prijevozu kod dolaska i odlaska. Cijena ove karte je 15 eura, s popustom 10 eura. Ulaz u muzeje je besplatan za djecu do 12 godina.
Moto Duge noći muzeja „Tijelo pogađa dušu“ povezan je s temom godine saveznog Ministarstva za obrazovanje i istraživanje koja je posvećena svim oblicima istraživanja zdravlja.
Muzeji  Berlina će otvoriti svoja vrata i dozvoliti pogled na  oblast i sadržaje koji od Antike zaokupljaju fantaziju filozofa, glazbenika, pjesnika. Sadržaji  Duge noći muzeja bit će upotpunjeni brojnim programima, glazbeno-literarnim prilozima, programima za djecu.
Otvorenje Duge noći muzeja je u subotu, 29. siječnja u 18,00 sati  u Kulturforumu na Potsdamer Platzu gdje je i  centar ovogodišnje manifestacije. Tu je i centralno mjesto za autobuse koji će prevoziti posjetitelje od muzeja do muzeja.  Duga noć muzeja traje do 02,00 sata 30. siječnja 2011.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments