NO PASARAN

ZNA SE!!!
piše: Emil Cipar

Ova parola iz građanskog rata u Španjolskoj služila je antifašističkom pokretu za podizanje morala, a koristile su je internacionalne brigade. Nije im donijela veliku korist, ali ostala je simbol borbe protiv fašizma.
Još i danas nam govori o čvrstoj volji nenaoružanih, slabo organiziranih očajnika protiv fašističkog Frankovog režima.
Kada sam vidjeo reakciju vlade na 800 000 tisuća prikupljenih potpisa, koje je sindikat predao Saboru na uključivanje u saborsku proceduru prva asocijacija bila je upravo …no pasaran.
I Vlada pokušava svim silama spriječiti pokretanje saborske procedure.
Gotovo prkosno i arogantno donosi dokaze o neispravnosti potpisa i ne preopušta priliku narugati se zdravom razumu i očiglednoj volji naroda.
Ne libi se ni protuustavnih mjera. Tako ista  ona vlada koja se protivi objavljivanju spiska branitelja zbog zaštite osobnih podataka …ta ista prava baca u blato i objavljuje na svojim web-stranicama liste s potpisima i osobnim podacima. Ne pita se kako će poslodavac reagirati ako vidi svoga radnika na spisku, ili kako će eventualni članovi HDZ-a svoj potpis na spisku opravdati na idućem stranačkom susretu.
I onda sami dokazi neispravnosti. Čitaš li ih moraš se upitati …u kojem stoljeću živimo!
Dio birača potpisao je izvan mjesta prebivališta!!!
Možda bi vlada željela ograničiti slobodu kretanja. Međutim dosada joj to nije uspjelo, pa je tako  u Hrvatskoj još uvjek na snazi Ustav, koji garantira apsolutnu slobodu kretanja. Građani mogu putovati slobodno po cijeloj Ljepoj našoj i potpisivati slobodno što god je u okvirima važećeg Ustava …gdje god žele na području Lijepe naše.
-Velika količina podataka napisana je istim rukopisom!!!
Halo! Svaki član Vlade potpisuje dnevno više dokumenata, koji su napisani istim rukopisom. Tek potpisom, koji je osoban …dokument postaje važeći. Na taj način se Vlada ruga starijima i nemoćnima za koje su osobne podatke unijeli aktivisti sindikata, ne čineći pri tomu ništa protuzakonito.
Za očekivati je da Vlada proglasi sumnjivim i potpise koji su napisani lijevom rukom.
I tako …dokaz za dokazom. Vlada pokušava po svaku cijenu spriječiti referendum.
Kad bi se Hrvatska vlada imalo držala Ustava i Zakona …odustala bi od svake diskusije o referendumu, jer na to nema nikakvo pravo. Potpisi su …kako to Ustav nalaže …predani Saboru i referendum se mora provesti. Ne koriste više ni pregovori sa sindikatima, jer niti ni oni ne mogu više učiniti ništa.
Referendum se mora provesti i mora se glasovati za jako glupo formulirani prijedlog. Referendumom građani odgovaraju na pitanje da li su za zadržavanje postojećeg stanja u radnom zakonodavstvu.
Odgovore li građani većinom sa DA, zakon se ne može mjenjati za godinu dana.
Niti na gore, niti na bolje!!!
Zamrznut je jedan Zakon, koji se poštuje samo u Javnim službama i društvenim tvrtkama. U privatnom gospodarstvu to je samo farsa.
Vladi smeta jedan Zakon i ona po paroli no pasaran, krši desetak drugih Zakona da bi promjenila ovaj jedan jadni na čije se kršenje narod već odavno privikao.
Izborna godina je pred vratima i jedan demokratski referendum nema što tražiti u njoj. Nije za očekivati da će građani i poslije izbora, bez obzira na njihov ishod, moći očekivati više demokracije. Za demokraciju ova vlada ima samo jednu parolu …neće proći!
No pasaran!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments