EPILOG

tekst i foto: Sonja Breljak
Berlin/ U lipnju ove godine neposredno nakon proslave dana državnosti RH u Berlinu, odazvasmo se pozivu za posjet gradilištu koji je rezultirao našim tekstom S Ingrom sve na vrijeme. Ukratko, tad smo zabilježili:- Poziv je od strane uprave INGRE, točnije, direktora  INGRE  d.d. Zorana Andročeca, uslijedio i ove godine. Sad se odnosio na obilazak gradilišta tvrtke INGRA-ELTING.

Tako smo s predstavnicima INGRE, zamjenikom direktora Jadrankom Medunićem, direktorom Viadukta i predsjednikom uprave INGRA DET, Tončijem Vanjkom, veleposlanikom RH dr Mirom Kovačem te predstavnicima  medija, obišli gradilište na Trgu ujedinjenih nacija u Berlinu.
Glavni domaćin bio nam je Dragutin Novak, direktor tvrtke INGRA ELTING koja nedaleko poznatog Alexsandar Platza u Berlinu, obnavlja stambenu zgradu od 25 katova, mijenja kompletnu fasadu staru 14 godina na zgradi iz sedamdesetih. Stojimo ispred zgrade  i razgovaramo s direktorom INGRA ELTING, inžinjerom Dragutinom Novakom: – Tvrtka ELTING d.o.o, nastupa u Njemačkoj pod nazivom INGRA – ELTING, zapošljava 40  do 50 radnika. Na gradilištu Platz der Vereinten Nation 1 – 2, Berlin, radimo na sanaciji fasade stambenog objekta. Radi se o  14.000  m2  fasade, a vrijednost radova  iznosi   550.000,00  Eura. Na objektu je bila montirana fasada  od eternita na bazi azbesta koji je otrovan za okolinu, te ga je potrebno  brižljivo demontirati i odvesti na zbrinjavanje. Tu demontažu mi ne radimo, već je angažirano  drugo poduzeće koje ima licencu za tu vrstu radova. Nakon izvršene demontaže postojeće azbestne fasade, počinju naši radovi …rekao je, između ostalog (tada, u lipnju), direktor Novak.

Eto, tako smo u lipnju posjetili ovo INGRINO berlinsko gradilište. Radovi na zgradi započeli su u svibnju a rok zavšetka radova bio je Božić ove godine. No, sudeći po onome što je uslijedilo, zgrada je završena dobrano ranije i uz odlične rezultate.
Naime, direktor Zorna Andročec  izvijestio nas je ukratko: …Zgoda je dobila epilog. Radovi su završeni na vrijeme, a stanovnici zgrade su se pismeno zahvalili našim radnicima, na hrvatskom i njemačkom, te svakom radniku dali i novčanu nagradu iz svog džepa. To nam se nije dogodilo u 22 godine rada tvrtke INGRA-ELTING u SRNJ. To je zbilja izvanredno! 

Slažemo se, izvanredan epilog!!

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments