NAGRADA PUBLIKE U BROD

piše: Emil Cipar

Varaždin/ Dodjelom festivalskih nagrada, Zlatnih motorki, za najbolji akcijski, borilački, SF i horror film te najbolji film po izboru publike, završio je ovogodišnji 7. Međunarodni trash film festival. U prepunom kinu multimedijalnog centra KULT u Varaždinu na taj je način odana počast filmašima entuzijastima iz cijelog svijeta. Dodjeli su prisustvovali zamjenica varaždinskog gradonačelnika i saborska zastupnica Natalija Martinčević te filmska redateljica Irena Škorić.

Najbolje filmove na 7. Trash film festivalu odabrali su redateljica Irena Škorić, redatelj Ivan Goran Vitez te akademski glumac Stojan Matavulj.  Jednu Zlatnu motorku dodijelila je i festivalska publika.

Tako glasi agencijska vijest i kao takva ostavila bi nas hladnima, ali telefonski poziv koji je uslijedio nakon toga itekako nas je obradovao. Nagradu publike osvojio je Brođanin, suradnik „Hrvatskog glasa Berlin“, Hrvoje Mužević za film Vrijeme mutanata.

Budući nam je poznato u kakvim uvjetima i kojim sredstvima, a pogotovu uz koju podršku gradskih, županijskih i nacionalnih kulturnih institucija (čitaj: nikakvu) je ovaj film napravljen, ostaje nam samo čestitati Hrvoju na ovoj vrijednoj nagradi, tim više jer je nagrada osvojena u jakoj međunarodnoj konkurenciji.

Više nismo mogli doznati od Hrvoja, jer je za njega trenutno veliki interes medija koji su pratili 7. Međunarodni trash film festival, ali on se sutra vraća u Brod, pa ćemo vas moći …nadamo se, opširnije informirati o pojedinostima.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments