DUEDENI DOLAZE

Kako je Hrvatski glas Berlin postao medijski pokrovitelj DueDena!
.
piše: Sonja Breljak
foto: DueDeni
grupa-DueDeniBerlin/
Za njih smo čuli nešto prije ljetnih praznika, u vrijeme pripreme naše Pola ure kulture i gostovanja  književnice iz Mainza, Marijane Dokoza. Poželjesmo jednu književnu večer uokviriti u lijep glazbeni ugođaj, dati joj notu kvalitetnog kulturnog susreta. I tako i bi!

Tom ugođaju i lijepom doživljaju obol su dale i mlade djevojke …Ženski vokalni sastav folklorne skupine HKM Berlin. Tad bijahu još bez kratka i znakovita imena kojeg nose danas: DueDeni!

Mi uživasmo u ljepoti izvorne hrvatske glazbe, skladu glasova i novim zvucima, uvjereni u mislima …o njima ćemo  još čuti. I evo ih sada, u najavama nastupa i snimanju CD-a!

Već nekoliko godina zajedno plešemo, pjevamo i družimo se u folklornoj skupini Hrvatske katoličke misije u Berlinu. Kroz to druženje uz kolo i ples nastala je jedna ideja, koju želimo ostvariti kao jedan zajednički projekat –vokalni sastav folklorne skupine HKM. 

Uz puno truda, volje i strpljenja započeli smo s pripremama snimanja našeg prvog CD-a koji sadržava pjesme tradicijskog pjevanja (“izvorne, stare, hrvatske narodne pjesme”), pjesme koje su naši bake i djedovi kao cure i momci pjevali uz kolo i svoj svakodnevni život. Glavni pokrovitelj ovog projekta je Hrvatska katolička misija Berlin. U našem vokalnom sastavu nas ima 12 cura, pjevamo u tri pa čak i u četiri glasa. CD snimamo već preko pola godine, Snimljeno je 14 pjesama.  Snimamo u studiju  RecRoom 4 pod voditeljstvom Tomislava Orlovića, koji nas glazbeno koordinira ...saznali smo od članice DueDena, Marije Budimir koja nam piše i ovako:

-Riječ DueDeni dolazi iz latinskog jezika i znači:-Dvanaest zajedno!  Brojka 12 stoji reprezentantno za nas 12 pjevačica. Malo po malo (nakon prvog nastupa na Pola ure kulture), u Berlinu se  pročulo za nas, tako da smo krenuli napokon u fazu promociije našeg CD-a koji stiže za Božić ove godine. Dostigle su nas i razne ponude za nastupe. Sljedeći termini, gdje će grupa DueDeni nastupati su koncert Olivera Dragojevića, 13 listopada, te humanitarni koncert Brođana “Slavonijo u srcu te nosim”, 27. listopada, piše nam Marija te predlaže:

-Mi smo zahvalni za svaku vrstu reklame i promocije našeg CD-a, i naše grupe. Rado bismo surađivale s vama, naravno samo  ako postoji interes  s vaše strane, o nama pisati i pratiti nas na našim prvim koracima!

-O drage djevojke još kako da postoji interes …hitro odgovoramo.

-Nama je svima jako drago što vas možemo zvati “naš medijski pokrovitelj”, glasi odgovor.

Eto, tako ….postadosmo, na naše zadovoljstvo, medijski pokrovitelj Ženskog vokalnog sastava DueDeni. Sretno nam bilo!

U ženskom vokalnom sastavu Duedeni pjevaju: Josipa Ljubas, Mirjana Begić, Katarina Budimir, Ivana Bagarić, Anita Budić, Juliana Kelava, Katarina Bakula, Marijana Bakula, Andrijana Prlić,  Neda Grubisić, Katarina Ćarapina i Marija Budimir.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
grupa DueDeni
grupa DueDeni
11 years ago

Zahvaljujemo na pomoći i radujemo se suradnji s Hrvatskim Glasom Berlin!

grupa DueDeni